Ford a obținut un profit trimestrial peste așteptări și se așteaptă la profit anual înainte de taxe

Ford a obținut un profit trimestrial peste așteptări și se așteaptă la profit anual înainte de taxe
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Ford Motor a obținut un profit trimestrial peste așteptări în trimestrul al treilea, susținut de cererea puternică de vehicule pickup și SUV-uri, și și-a revizuit estimarea de la pierdere anuală la profit înainte de taxe, informații care au dus la creșterea acțiunilor grupului cu aproape 6% după închiderea bursei din New York, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ford a raportat un profit net de 2,4 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea, respectiv de 60 de cenți pe acțiune, comparativ cu un câștig de 400 de milioane de dolari, sau de 11 cenți pe acțiune, în urmă cu un an, scrie News.ro.

CJUE, important și pentru șoferii români: Germania nu poate include costurile cu poliția rutieră în taxele de trecere percepute transportatorilor CITEȘTE ȘI CJUE, important și pentru șoferii români: Germania nu poate include costurile cu poliția rutieră în taxele de trecere percepute transportatorilor

Excluzând elementele excepționale, profitul Ford este de 3,6 miliarde de dolari, respectiv de 65 de cenți pe acțiune, depășind profitul de 19 cenți pe acțiune anticipat de analiștii intervievați de firma Refinitiv.

Compania a anunțat că pentru trimestrul patru anticipează un profit înainte de dobânzi și taxe (EBIT) peste așteptări, cuprins între zero și o pierdere de 500 de milioane de dolari, precum și un profit EBIT ajustat pozitiv, pe ansamblul anului 2020.

Ford anunțase în luna iulie că anticipează un profit înainte de taxe cuprins între 500 de milioane de dolari și 1,5 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea și pierdere în trimestrul al patrulea, precum și la nivelul anului 2020.

Producătorul auto a rambursat integral împrumuturi revolving de 15 miliarde de dolari și a încheiat  trimestrul cu rezerve de numerar de aproape 30 de miliarde de dolari și lichidități de peste 45 de miliarde de dolari.

Ford a mai anunțat că lansările de vehicule pentru trimestrul patru, vehiculul pickup F-150 reproiectat, SUV-ul Mustang Mach-E și SUV-ul Bronco Sport, vor avea loc conform planificării.

”Am asistat la o cerere peste așteptări. Am avut și prețuri mai mari, în special în America de nord”, a declarat directorul financiar John Lawler, în timpul unei conferințe cu ziariștii.

Grupul italo-american Fiat Chrysler a raportat tot miercuri o creștere de 26% a profitului operațional, la un nivel record de 2,544 de miliarde de euro în America de Nord, și o marjă record de 13,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
suv
profit