Ford lansează a treia versiune hybrid, pe lângă PHEV și mild hybrid, pentru Kuga

Ford lansează a treia versiune hybrid, pe lângă PHEV și mild hybrid, pentru Kuga
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 nov 2020

Ford lansează Kuga Full Hybrid, o versiune a SUV-ului care dispune de o propulsie hibridă fără încărcare la priză. Versiunea completeză oferta de mașini electrificate ale producătorului american.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ford Kuga are acum și o motorizare hibrid, una clasică deja, cu sisteme de recuperare a energiei și de control al utilizării celor două tipuri de propulsie, electric și benzină. Mașina dispune de o putere totală de 190 CP și de o autonomie de 1.000 km.

Mașina dispune, opțional, de tracțiunea integrală All Wheel Drive 2 și de cele mai noi tehnologii de asistență pentru siguranță.

Kuga Full Hybrid se bazează pe o baterie de 1.1 kWh care se încarcă din două surse: motorul pe benzină de 2.5 litri, care reprezintă principala sursă de energie, și prin recuperarea și regenerarea energiei cinetice, prin intermediul sistemului de frânare sau la rularea în pantă. Sistemul funcționează inteligent, prin comutarea automată la cele două surse de energie, în funcție de situație.

“Fiecare dintre modelele noastre electrificate Kuga aduce un set unic de beneficii. Pentru noul nostru Kuga Hybrid, acesta include un consum de combustibil și o autonomie ce pot rivaliza foarte ușor cu motoarele pe motorină, încrederea suplimentară oferită de tracțiunea integrală inteligentă și rafinamentul desăvârșit oferit de o încărcare fără nevoia unui cablu, și o experiență de condus pur-electrică“, a declarat Roelant de Waard, vice-președinte Marketing, Sales & Services, Ford Europa.” Ford se angajează să ofere o gamă largă de vehicule electrificate, astfel încât fiecare client să poată găsi soluția perfectă pentru el. Niciun model nu demonstrează mai bine acest lucru decât Kuga”.

Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia CITEȘTE ȘI Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Planurile pentru noul model și o noutate absolută pentru Dacia

Ford a mai lansat pentru Kuga alte două versiuni electrificare, Plug-in Hybrid și EcoBlue Mild Hybrid. Prima se află într-un moment de impas, fiind afectată de o rechemare ce are la origine unele posibile probleme ale bateriei. Cealaltă folosește un sistem hibrid pe 48 de volți, cu o recuperare limitată a energiei.

Consumul Kuga Hybrid anunțat este de 5.4l/100 Km cu emisii CO2 de la 125 g/km WLTP.

Ford Kuga Hybrid va fi disponibil pentru clienți anul viitor, astfel că nu va putea să mai contribuie în acest an la atingerea țintei de emisii în UE pentru marca americană. Mașina va fi fabricată în Valencia, Spania, acolo unde se produc și bateriile litiu-ion pentru vehiculele electrificate ale mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford kuga
kuga hibrid
preturi ford kuga romania
echipari kuga