FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso

FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 nov 2020

Toyota a anunțat lansarea versiunii electrice a vanului Proace Verso, echipat cu două tipuri de baterii și autonomie de până la 330 km.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Europenii vor avea la dispoziție o nouă alternativă electrică, pentru transportul de persoane și pentru cel de marfă. Proace Verso este un van Toyota de dimensiuni medii, fiind similar cu trioul grupului PSA, Peugeot Expert, Citroen Jumpy și Opel Vivaro. Este echipat cu aceleași două baterii, de 50 și de 75 kWh, iar autonomia variază de la 230 la 330 km, în funcție de baterie. Un detaliu important este garanția bateriei: 8 ani sau 160.000 de km.

Motorul vanului Toyota este un propulsor de 50 kW, cu o putere de 136 CP și 260 Nm cuplu maxim. Viteaz maximă este limitată electronic la 130 km.

Potrivit Toyota, Proace Verso va fi disponibil la fel ca versiunea echipată cu motoare cu combustie, în trei variante de caroserie, Compact, Medium și Long, cu capacități de bagaje de 280, 640 și 1.060 de litri,  având versiuni de echipare Combi, Shuttle, Family și VIP versions, cu până la nouă locuri. Mașina poate tracta până la o tonă, iar scaunele se pot rabata, pentru a obține și mai mult spațiu pentru bagaje.

FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu noul Nissan Qashqai, sub camuflaj, plus un teaser spectaculos

Printre echipamentele disponibile se numără sistemul multimedia cu touchscreen, tehnologia Apple Car Play/Android Auto, la care se adaugă sistemul de asistență Safety Sense.Mașina este echipată standard cu charger pentru încărcarea acasă, la priză de 7,4 kW. Opțional, poate primi charger de 11 kW. La stații rapide de 100 kW, bateria de 50 kWh se poate încărca în 30 de minute, iar cea de 75 kWh, în 45 de minute.

Proace Verso Electric va fi disponibil clienților începând din luna martie, 2021, comenzile urmând să fie preluate din luna februarie, când vor fi anunțate și prețurile noului model.

FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso

FOTO Toyota lansează versiunea electrică a vanului Proace Verso

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
proace
verso
toyota electric
psa
peugeot expert
citroen jumpy