Ford Motor își reorganizează fabricile din Statele Unite pentru a produce mai multe SUV-uri și camionete

Ford Motor își reorganizează fabricile din Statele Unite pentru a produce mai multe SUV-uri și camionete
scris 29 nov 2018

Ford Motor își va reorganiza mai multe fabrici din Statele Unite și va redistribui angajații, pentru a acoperi cererea în creștere de SUV-uri mari și camionete, dar măsurile nu vor duce la desființarea sau înființarea unor locuri de muncă, a anunțat miercuri compania.

Al doilea mare producător american de automobile a anunțat că va transfera 500 de angajați de la o fabrică din Kentucky care produce vehicule crossover la o altă uzină care produce camionete pickup serie F și SUV-urile mari Ford Expedition și Lincoln Navigator. În plus, Ford va introduce anul viitor pe piață un nou vehicul pickup Ranger, de dimensiune medie.

FOTO Noul Range Rover Evoque, disponibil pe piața din România începând din martie 2019 CITEȘTE ȘI FOTO Noul Range Rover Evoque, disponibil pe piața din România începând din martie 2019

Compania din Dearborn, Michigan, a mai anunțat că va transfera 500 de angajați la o fabrică din Michigan care produce sisteme de transmisie pentru popularele camionete pickup, de la o uzină care fabrică automobile Mustang și Lincoln Continental, la care producția va fi restrânsă la un singur schimb.

Alți 150 de angajați de la fabrica de asamblare din Flat Rock, Michigan, vor primi oferte de muncă de la alte uzine ale Ford.

Un purtător de cuvânt al Ford a spus că ”este extrem de optimist” că vor fi găsite locuri de muncă pentru toți acei muncitori și că nu vor exista pierderi de locuri de muncă în urma acestei reorganizări.

Sindicatul United Auto Workers a anunțat într-un comunicat că, după ce a lucrat cu reprezentanții Ford, ”are încredere că toți angajații afectați vor avea oportunitatea să lucreze la fabricile din apropiere”.

Ford se află de mai mult timp într-un amplu proces de restructurare a bsuiness-ului, pentru a ajunge la parametrii doriți de șefii companiei și de acționari. Deși este acuzată de o viteză de reacție redusă, Ford încearcă se adapteze la schimbările piețelor globale, prin eliminarea modelelor nevandabile și creșterea producției de SUV-uri, tot mai cerute pe piață.

Anunțul Ford are loc la două zile după ce rivalul General Motors a anunțat că va desființa 15.000 de locuri de muncă și va închide cinci fabrici din America de Nord, dintre care patru în SUA și una în Canada, din cauza cererii scăzute pentru automobilele tradiționale.

Președintele Donald Trump a avertizat că ar putea anula subvențiile acordate General Motors. Una dintre fabricile GM care va fi închisă este în nord-estul statului Ohio, stat care va avea un rol major în victoria lui Trump în alegerile din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
suv
camioane