FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe

FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe
scris 26 ian 2021

Audi lansează al treilea SUV coupe din gamă, Q5 Sportback, derivat din SUV-ul clasic Q5, și oferă astfel clienților un concurent direct pentru BMW X4 și Mercedes GLC Coupe.

Audi Q5 Sportback și SQ5 Sportback sunt noutățile mărcii premium a VW pentru primăvara care se apropie, versiunile coupe ale Q5 și SQ5 fiind gata pentru comenzi pe piețele din Europa. Modelul de top se laudă cu performanțe pe măsură: 341 CP și 700 Nm.

După ce BMW a dat tonul în urmă cu foarte mulți ani pe segmentul de SUV-uri coupe, cu X6, constructorii de mașini premium i-au urmat exemplul, stimulați de o cerere foarte mare de astfel de caroserii. Dacă pentru început Audi a preferat să adopte un stil mai conservator, cu Q8, ulterior au primit caroserii denumite Sportback atât micul Q3, cât și modelul electric e-tron. Acum a venit rândul și lui Q5, care țintește cu versiunea coupe direct segmentul pe care BMW X4 și Mercedes GLC Coupe au un avans considerabil.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Designul specific de coupe nu aduce surprize, ci continuă stilul tipic inaugurat la Q3 și preluat și pe e-tron, cu un portbagaj fluid, sport, care oferă un aspect extrem de dinamic SUV-ului de clasă medie al mărcii. Diferențele estetice între caroseria standard și cea coupe sunt nesemnificative, doar zona proiectoarelor fiind ușor redesenată, în timp ce la partea din spate modificările includ bara de protecție. Lungimea totală a lui Q5 Sportback este de 4,69 metri, cu 7 mm în plus, care provin de la redesenarea spoilerului. Tehnologiile prezente sunt similare și ele cu cele regăsite pe varianta de caroserie care a primit între timp și un facelift. Practic, diferența esențială a celor două versiuni se regăsește doar la portbagaj, unde se „pierd” 10 litri în volum, respectiv 40 de litri pentru întreg spațiul cu bancheta rabatată (510/1480 litri).

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Și la capitolul motorizare lucrurile sunt fără surprize. Două motoare diesel, de 2.0 litri, de 204 CP (40 TDI, mild hibrid) și de 3.0 litri, 285 CP (50 TDI, care va fi lansat ulterior, mild hibrid 48V) și un motor pe benzină de 2.0 litri (45 TFSI), de 265 CP reprezintă oferta pentru Q5 Sportback, în timp ce SQ5 Sportback vine cu un motor de 3.0 litri și 341 CP, cu un cuplu maxim de 700 Nm și o accelerație de 5.1 secunde.

Cele două modele noi lansate de Audi vor fi construite în Mexic, în uzina mărcii din Chiapa, pentru piețele vestice, și în China, la Changchun, pentru piața locală chineză. Livrările vor începe în următoarele luni pe toate piețele europene.

FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe

FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
sportback
q5 sportback
sq5
suv audi