FOTO Audi ține afișul la Pebble Beach cu noul concept-car PB18 e-tron

FOTO Audi ține afișul la Pebble Beach cu noul concept-car PB18 e-tron
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 aug 2018

Audi a prezentat, în cadrul evenimentului desfășurat în luxoasa stațiune americană Pebble Beach, din California, un nou concept-car electric, un prototip care însumează toate tehnologiile de vârf din domeniu, la acest moment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi PB18 e-tron este numele celui mai nou și mai spectaculos show-car prezentat de Audi, în cadrul săptămânii auto din Pebble Beach, un eveniment care găzduiește un veritabil festival al mașinilor. Mașina a fost descrisă, pe scurt, drept un vehicul sport electric, pentru pistă, dar și în afara ei, având totodată nume de proiect „Level Zero”, cu trimitere la cele cinci niveluri de autonomie pe care industria auto și le-a stabilit.

PB18 are la bază trei motoare electrice, alimentate de o baterie solid-state de ultimă generație, care asigură o rezervă de energie de 500 km, în regim de testare WLTP, baterie ce poate fi încărcată wireless, totul fiind amplasat pe o arhitectură de clasă medie, sport. Datele tehnice arată o accelerație de numai 2 secunde de la 0 la 100 km/h, ceea ce înseamnă că vorbim despre o mașină sport veritabilă. Tracțiunea este asigurată de două motoare amplasate pe puntea spate, și unul pe cea din față, cu 150 kW și, respectiv, 350 kW, cu un total de 500 kW și un boost temporar la 570kW. Cuplul maxim urcă la 830 Nm.

Aspectul lui PB18 e-tron combină silueta lui R18, dacă privești frontal, cu cea a unei caroserii de tip shooting brake care merge destul de mult către un wagon. Câștigul la acest capitol se regăsește în portbagajul de 470 de litri, un detaliu care lipsește în mod curent mașinilor sport. Legătura cu mașinile sport se face, de atlfel, prin modelul de circuit R18 e-tron, de la care acest concept a preluat o serie de elemente.

FOTO Audi ține afișul la Pebble Beach cu noul concept-car PB18 e-tron

Din punct de vedere al dimensiunilor, mașina are 4,53 metri lungime, cu 2 metri lățime și doar 1,5 metr înălțime, cu un ampatament de 2.70 metri.

Dacă la exterior, designul subliniază fără echivoc detaliile unei mașini ultramoderne, la interior lucrurile merg și mai departe. Inspirată și dezvoltată cu ideea unei mașini sport în minte, PB18 preia o serie de elemente de la vehiculele de competiție, fiind un monopost, cu un scaun al șoferului amplasat în centru, dar care poate glisa lateral, dacă mașina rulează pe drumuri publice.  De altfel, Audi descrie vehiculul ca pe unul orientat către șofer, care nu dispune de nicio tehnologie de autonomie, pentru a nu încărca mai mult decât este necesar mașina.

„Vrem să oferim șoferului o experiență care este disponibilă, altfel, doar într-o mașină de curse, precum Audi R18”, spune Gael Buzyn, șeful Audi Design Loft, din Malibu, California. „De aceea am dezvoltat interiorul în jurul poziției ideale centrale. În același timp, ținta noastră a fost să oferim lui PB18 e-tron un grad ridicat de utilizare zilnică, nu doar pentru șofer, ci și pentru un potențial pasager”.

Chiar dacă anunță că este vorba despre un show-car, Audi lasă loc de speranțe fanilor mărcii, vorbind despre „drumul către producția de serie”, chiar dacă referindu-se la alte mașini și concepte electrice. Peste numai câteva zile, Audi va dezvălui primul vehicul complet electric al mărcii, SUV-ul e-tron, care va fi prezentat chiar în California, SUA.

FOTO Audi ține afișul la Pebble Beach cu noul concept-car PB18 e-tron

FOTO Audi ține afișul la Pebble Beach cu noul concept-car PB18 e-tron

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
pb18
e-tron
pebble beach
masini electrice