FOTO Dacia a lansat noul Duster cu volan pe dreapta, în Marea Britanie, la un preț mai mic decât în România

FOTO Dacia a lansat noul Duster cu volan pe dreapta, în Marea Britanie, la un preț mai mic decât în România
scris 25 iun 2018

Dacia a lansat în Marea Britanie noua generație Duster cu volan pe partea dreaptă, la o distanță de aproximativ șase luni după lansarea versiunii cu volan pe stânga. Mașina este mai ieftină în echiparea entry decât pe piața din România, dar versiunile superioare sunt mai scumpe cu circa 1.500 de euro.

Odată cu lansarea noului Duster pe piața din Marea Britanie, marca românească ar putea înregistra noi creșteri ale vânzărilor, atât pe piața locală, cât și la nivel european. Din cauza faptului că dezvoltarea versiunii cu volan pe partea dreaptă a necesitat timp, britanicii sunt printre ultimii care pot cumpăra noua generație a SUV-ului fabricat la Mioveni. Prețul de intrare pentru Marea Britanie este, așa cum se întâmplă cam peste tot în Europa, sub cel din România, însă prețurile compensează la echipările superioare, unde cumpărătorii plătesc, în general mai mult decât românii.

Nivelul Acces, care în România lipsește, va fi cel mai accesibil Duster pentru britanici, la doar 9.995 lire (aproximativ 11.400 euro). Acesta va avea jante de oțel, oglinzi electrice față și echipamentele cu care noul Duster s-a promovat de la lansare: ECO mode, Start & Stop și indicator de schimbare a treptelor, ESC/ASR.

Următorul nivel, Essential, primul nivel din România care costă în țară 12.450 euro, va avea un preț la britanici de 11.595 de lire, adică aproximativ 13.200 euro. Acesta va avea jante de oțel de 16, aer condiționat, radio digital cu comenzi pe volan și conexiune bluetooth.

FOTO Dacia a lansat noul Duster cu volan pe dreapta, în Marea Britanie, la un preț mai mic decât în România

Echiparea Comfort, care în România costă 13.500 de euro, în Marea Britanie va fi 13.195 lire, echivalentul a 15.000 de euro. Are în plus ca dotări jante de 16 inci de aliaj, cotieră, volan cu piele, tapițerie grafit, cameră și senzori de marșarier, geamuri electrice față/spate, oglinzi laterale electrice, sistem multimedia MediaNav 7 inci. Aces

Prestige, versiunea de top, va costa pentru britanici 14.395 de lire, adică 16.400 de euro, și va beneficia de câteva dotări suplimentare: jante de 17 inci, camera multi-view, avertizare unghi mort, clima și card de acces keyless.

Angajații uzinei McLaren vor să intre în grevă după ce au primit ca bonus câte un baton de ciocolată de 25 de pence CITEȘTE ȘI Angajații uzinei McLaren vor să intre în grevă după ce au primit ca bonus câte un baton de ciocolată de 25 de pence

Noul Duster va fi oferit britanicilor cu numai două motoare, din care unul va fi noul Blue dCi, de 115 CP. Singurul motor disponibil pentru versiunile 4x4 va fi SCe 115 (1.6 litri), de altfel și singurul motor pe benzină din ofertă.

Dacia a scos deja din ofertă pe toate piețele europene, inclusiv din România, TCe 125, motorul de 1.2 litri turbo, care era oferit pentru tracțiunea integrală, în timp ce vechile 1.5 dCi urmeaă să fie înlocuite cu noile Blue dCi.

Vânzările Dacia în Marea Britanie sunt printre puținele din Regat care au o evoluție pozitivă, cele mai multe dintre mărci având rezultate negative din cauza scăderii masive a pieței în ultimele 12 - 15 luni. În primele 5 luni din 2018, Dacia a vândut 11.617 vehicule, cu 0,65% mai multe decât anul trecut, ajungând la o cotă de piață de 1,08%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
marea britanie
duster cu volan pe dreapta