FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen

FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 ian 2024

După ce a fost retrasă la finalul anului trecut din oferta mărcii, ca urmare a noilor reglui de acordare a eco-bonusului de stat pentru mașini electrice, Dacia revine cu Spring pe piața din Franța, cu prețuri cu care nu lasă nicio speranță rivalilor de la Citroen, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring a fost relansată în Franța cu un preț care anulează orice avantaj al rivalilor săi, chiar dacă modelul produs în China sub brandul Dacia nu mai are dreptul să primească subvenția de 4000 de euro din partea statului francez. Compania anunțase în decembrie că specialiștii Dacia lucrează la noi prețuri ale acestui model pentru a putea compensa pierderea de ecobonus.

ANUNȚ Mai multe rute introduse pentru primul zbor direct din România către SUA după o pauză de peste 20 de ani. Cât va costa biletul CITEȘTE ȘI ANUNȚ Mai multe rute introduse pentru primul zbor direct din România către SUA după o pauză de peste 20 de ani. Cât va costa biletul

Începând cu prima săptămână din acest an, Spring poate fi comandat la dealerii Dacia cu prețul de 18.400 de euro, pentru echiparea Essential.

Aceasta aduce o premieră pentru modelul electric al Dacia, prin faptul că rămâne fără o serie de echipamente cu care Spring ne obișnuise. Unul dintre ele este sistemul Media NAV, care poate fi regăsit doar pe echiparea superioară, Extreme, sau poate fi comandat ca opțional.

VIDEO Autoritățile răbufnesc și prezintă \ CITEȘTE ȘI VIDEO Autoritățile răbufnesc și prezintă "imaginile dezastrului lăsat în urmă de șoferii de autotrenuri" pe sensul de ieșire din țară

De asemenea, Essential nu oferă decât o singură opțiune de vopsea în standard, albă, și tot una ca opțiune, gri. Roata de rezervă și cablul de încărcare Mode 3 sunt de asemenea opționale și pot fi comandate pentru 200 de euro și, respectiv, 250 de euro.

FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen

Alte caracteristici ale versiunii Essential sunt oglinzile negre, nevopsite, geamurile spate manuale, cablul standard Mode 2 de 10 A, airbaguri frontale și laterale.

FOTO Timișoara cumpără noi tramvaie de la Bozankaya, acum schimbând culorile, după prima serie achiziționată în ultimii peste 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Timișoara cumpără noi tramvaie de la Bozankaya, acum schimbând culorile, după prima serie achiziționată în ultimii peste 30 de ani

Au apărut în schimb noi opțiuni interesante, printre care suportul de încărcare cu inducție, sistemul de protecție din portbagaj, precum și un organizator, camera de bord, diferite cabluri de încărcare. Cotiera și senzorii de parcare față/spate sunt de asemenea opțiuni importante care pot fi comandate de clienții Spring.

FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen

Versiunea superioară, Extreme, este caracterizată în primul rând de motorul de 65 CP, precum și de sistemul Media Nav, care vine însoțit și de camera de marșarier, hărți gratuite timp de 3 ani, precum și de unele elemente vopsite. Versiunea aare la dispoziție toată gama de culori, cu care Spring ne-a obișnuit de la lansarea noii identități de marcă. Orice vopsea opțională costă 550 euro, iar culoarea standard este alb.

Printre opțiunile oferite de această versiune se numără și chargerul DC de 30 kW, care permite încărcarea mașinii la stații rapide de curent continuu. Suportul de telefon cu inducție, senzorii de parcare față/spate cotiera, sunt și de această dată opționale, pentru că noua versiune Extreme costă doar 19.900 de euro, cu peste 3000 de euro mai puțin decât ceea ce era disponibil pe piață în 2023.

Tesla, obligată de China să recheme 1,6 milioane de mașini CITEȘTE ȘI Tesla, obligată de China să recheme 1,6 milioane de mașini

Dacia pregătește pentru 2023 lansarea unui face-lift al lui Spring, ceea ce va aduce nu doar un desing îmbunătățit, ci și modificări ale unor echipamente și dotări. Este de asemenea foarte posibil să vedem o baterie ușor mărită, cu câțiva kWh, ceea ce va duce la o autonomie puțin mai mare, la echipările superioare.

Aceste noi versiuni vor fi prezente, cel mai probabil, și pe alte piețe, pe măsură ce condițiile de piață și concurența o vor impune. În România, de exemplu, după reducerea Programului Rabla Plus, Dacia a redus masiv prețul unor modele aflate pe stoc, însă ne așteptăm să asistăm ulterior și la reduceri ale prețurilor de listă, care deocamdată au rămas neschimbate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
pret spring
discount dacia spring
dacia spring franta