FOTO Dealeri surprinși - VW scumpește toate mașinile cu motoare cu combustie. La ce prețuri se ajunge

FOTO Dealeri surprinși - VW scumpește toate mașinile cu motoare cu combustie. La ce prețuri se ajunge
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 feb 2023

Marca Volkswagen va scumpi toate modelele echipate cu motoare pe benzină și diesel cu patru procente, potrivit unui document transmis de șefii companiei către dealeri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Începând cu 23 februarie, mașinile Volkswagen vor fi mai scumpe cu 4%, după cum și-a anunțat compania dealerii, într-o circulară consultată de Automobilwoche. Motivele invocate de VW sunt „creșterile semnificative ale costurilor în achiziția de materii prime, energie și echipamente” fiind amintită și creșterea inflației la 7,9% în 2022 și 8,7% în ianuarie 2023.

Vor fi scumpite modelele Polo, Taigo, T-Cross, T-Roc, T-Roc Cabrio, Golf, Golf Variant, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Variant și Arteon Shooting Brake. Singurele care scapă acum de scumpire sunt Toureg, care are deja cel mai mare preț din gamă, și Up, care reprezintă modelul entry al mărcii.

FOTO Mercedes începe noua investiție majoră din România CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes începe noua investiție majoră din România

Creșterea va începe de la aproape 1.000 de euro pentru cele mai ieftine modele și va ajunge la aproximativ 2.000 de euro pentru modelele scumpe. Un automobil Polo, din clasa mică, va avea prețuri peste 20.000 de euro, la cea mai slabă echipare, un nivel de preț care altădată se regăsea la Golf.

Acesta din urmă va depăși 30.000 de euro, un preț considerat în urmă cu 15 – 20 de ani premium.

Un afiș din anii '70 arată cât costa un automobil VW Polo la acel moment: 13.400 de mărci germane. Prețul echivalent în euro, nu ar fi ajuns nici la jumătate din nivelul de bază al mașinilor Polo de astăzi.

FOTO Dealeri surprinși - VW scumpește toate mașinile cu motoare cu combustie. La ce prețuri se ajunge

Dealerii au fost surprinși de anunț, mai ales că în această perioadă se înregistrează o scădere a cererii, specifică începutului de an, dar influențată și de creșterile de prețuri din ultimul an sau de termenele forte mari de livrare.

GRAFICE Primele cifre financiare ale Dacia din istorie privind contribuția mărcii românești la Renault: Aportul la profit este foarte mare. „O poveste de succes fără sfârșit” CITEȘTE ȘI GRAFICE Primele cifre financiare ale Dacia din istorie privind contribuția mărcii românești la Renault: Aportul la profit este foarte mare. „O poveste de succes fără sfârșit”

Analiștii susțin că în 2022, industria auto europeană a crescut prețurile de vânzare, comparativ cu anul anterior, cu o medie de 5000 de euro, valoarea fiind dată de prețul de bază plus echipamente opționale. Printre alte motive ale scumpirii se află eliminarea aproape în totalitate a discounturilor, ca urmare a cererii foarte mari de autoturisme din 2022.

Anterior, Oliver Blume, CEO VW Group, a declarat că nu se va angaja într-un război al prețurilor cu Tesla, pe segmentul electric, ci dimpotrivă, clienții să se aștepte la scumpiri, cauzate de creșterile de costuri din industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi vw
scumpere masini
pret vw golf
vw polo