FOTO&DOCUMENT Incredibila fugă a lui Carlos Ghosn, așa cum reiese din documentele procurorilor, care au văzut totul pe camerele de supraveghere

FOTO&DOCUMENT Incredibila fugă a lui Carlos Ghosn, așa cum reiese din documentele procurorilor, care au văzut totul pe camerele de supraveghere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2020

După ce procurorii americani au arestat doi dintre suspecții care l-au ajutat pe Carlos Ghosn să evadeze din Japonia, au apărut mai multe pagini din documentul de acuzare depus la tribunal de procurori. El cuprinde toată povestea fugii lui Ghosn, așa cum a fost documentată de procurorii japonezi, pe baza înregistrărilor video ale camerelor de supraveghere și a înregistrărilor din documentele din aeroport și de la hoteluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După cum reiese din documentele de acuzare ale lui Michel Taylor, fost militar în trupele speciale ale SUA, și Peter Taylor, fiul acestuia, fost jucător de fotbal american, depuse de procurorii americani la dosar, cei doi au mandate de arestare internațională emise de Japonia. Mai mult, se precizează că Japonia a făcut cerere de extrădare a celor doi, în condiții legale prevăzute de tratatele bilaterale.

Potrivit documentelor procurorilor, bazate pe acuzațiile aduse de japonezi, Peter Taylor, 26 de ani, a călătorit în Japonia de cel puțin trei ori înainte de fuga lui Ghosn și s-a întâlnit de cel puțin șapte ori cu Carlos Ghosn, în 2019, după cum reiese din înregistrările video. Cu o zi înainte de evadare, Peter Taylor a sosit în Japonia și s-a cazat la un hotel din Tokyo, existând dovezi în acest sens în registrele hotelului. În aceeași zi, Carlos Ghosn a sosit în acest hotel și s-a întâlnit cu Peter Taylor pentru circa o oră, după cum se vede pe camerele de supraveghere.

Celelalte două persoane acuzate, Michael Taylor, 59 de ani (arestat), și George Zayek au sosit în Japonia chiar în ziua evadării, 29 decembrie, pe aeroportul din Kansai, un mic aeroport din apropiere de Tokyo, cu un avion privat, din direcția Dubai. Era ora 10.10 am. Avionul transporta două cutii mari negre, observate în imaginile camerelor. Ei au declarat polițiștilor că sunt muzicieni, în actele de intrare în Japonia. S-au cazat la un hotel din oraș și au plecat cu trenul spre Tokyo.

Un fost militar al forțelor speciale SUA și fiul său, suspectați că l-au eliberat pe Carlos Ghosn din Japonia, au fost arestați de procurorii americani CITEȘTE ȘI Un fost militar al forțelor speciale SUA și fiul său, suspectați că l-au eliberat pe Carlos Ghosn din Japonia, au fost arestați de procurorii americani

În acest timp, Carlos Ghosn a plecat de la domiciliul său, fără bagaje, către hotelul în care locuia Peter. Acolo și-a schimbat hainele, bagajele sale fiind aduse mai devreme, în aceeași zi, de Peter, după cum au putut observa pe camerele video procurorii. După ce au ajuns și Michael și George, toți patru au părăsit camera de hotel, ducând cu ei bagaje. Ulterior, Peter s-a despărțit de grup, mergând la aeroportul din Narita, de unde a luat un avion către China.

Ceilalți trei, Carlos, Michael și George, au luat un taxi, apoi un tren, apoi iar un taxi, pentru a ajunge, în final, la hotelul la care erau cazați cei doi, Taylor și Zayek. După circa două ore, aceștia doi au fost văzuți pe camere părăsind hotelul, cu bagaje, inclusiv cele două cutii mari negre, fără Carlos Ghosn, care nu mai apare pe nicio cameră din acest moment.

Cei doi au trecut prin controlul de securitate fără ca bagajele să fie scanate, s-au îmbarcat în avionul privat cu care sosiseră și au decolat către Turcia, la circa 11.10 pm, după 13 ore de la aterizare. Două zile mai târziu, Carlos Ghosn a apărut în public în Liban, unde a anunțat că fost nevoit să părăsească Japonia. În aceeași zi a fost revocată eliberarea condiționată.

În același timp, Taylor și Zayek au fost descoperiți pe camerele video din aeroportul din Istanbul unde au făcut escală.

Extrasele din documente au fost postate de Seamus Hughes, fost ofițer de informații și consultant antitero, în prezent analist în cadrul Universității George Washington. El mai precizează pe contul său că Peter Taylor avea bilet de avion către Liban.

FOTO&DOCUMENT Incredibila fugă a lui Carlos Ghosn, așa cum reiese din documentele procurorilor, care au văzut totul pe camerele de supraveghere

FOTO&DOCUMENT Incredibila fugă a lui Carlos Ghosn, așa cum reiese din documentele procurorilor, care au văzut totul pe camerele de supraveghere

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn arestare
americani ghosn
proces ghosn