Un fost militar al forțelor speciale SUA și fiul său, suspectați că l-au eliberat pe Carlos Ghosn din Japonia, au fost arestați de procurorii americani

Un fost militar al forțelor speciale SUA și fiul său, suspectați că l-au eliberat pe Carlos Ghosn din Japonia, au fost arestați de procurorii americani
scris 20 mai 2020

Autoritățile federale americane au arestat două persoane, un fost militar al Beretelor Verzi și fiul său, suspectați că l-au ajutat pe Carlos Ghosn, fostul președinte al Renault și Nissan, să fugă din Japonia, unde se afla sub control judiciar.

Procurorii americani au arestat două persoane acuzate că au participat la operațiunea de evadare din Japonia a lui Carlos Ghosn, fostul președinte al companiilor Renault șI Nissan. Cele două persoane arestate sunt Michael Taylor, fost militar în US Special Forces, cunoscutele trupe Beretele Verzi, și Peter Taylor, fiul acestuia. Se pare că pe numele celor doi există mandate de arestare internaționale emise de procurorii japonezi. Taylor și fiul său au fost identificați pe camerele de supraveghere din Japonia, în ziua fugii lui Ghosn.

La momentul fugii din Japonia, Ghosn se afla sub control judiciar, eliberat pe cauțiune, fiind acuzat de mai multe fraude de procurorii japonezi. El a reușit să plece totuși din Japonia, în decembrie 2019, cu ajutorul unor persoane necunoscute, care l-au ascuns în cutia unui instrument muzical și l-au transportat în Liban, via Turcia, la bordul unui avion privat.

Carlos Ghosn a fugit ascuns în cutia unui instrument muzical, cu ajutorul unui comando CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn a fugit ascuns în cutia unui instrument muzical, cu ajutorul unui comando

O a treia persoană, George Antoine Zayek, a fost și ea implicată, potrivit informațiilor publicate de presa americană.

Michael Taylor a mai făcut închisoare în urmă cu șapte ani, fiind acuzat de fraude financiare de peste 10 milioane dolari. El a activat pentru mulți ani în armata americană, în Forțele Speciale, ca specialist anti-tero. A luptat în Iraq, unde a participat la acțiuni periculoase de salvare a unor persoane. După ce s-a retras și-a înființat o companie privată de securitate, fiind angajat inclusiv de New York Times pentru salvarea unui reporter răpit de talibani în Afganistan.

Michael Taylor

Michael Taylor

În acest moment, Carlos Ghosn se află în Liban, iar Japonia așteaptă o decizie a statului libanez pentru extrădarea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn arestare
americani ghosn
proces ghosn