FOTO Ford a atins borna de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Craiova

FOTO Ford a atins borna de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Craiova
scris 12 mar 2021

Ford România a produs un număr important de motoare la uzina din Craiova, în 9 ani de activitate. Motorul cu numărul 1,5 milioane este un EcoBoost pentru un Puma ST Line.

Motoarele de aici sunt destinate mai multor modele, inclusiv celor fabricate în alte uzine Ford.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Ford a anunțat că a atins pragul de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul care a marcat numărul rotund a echipat un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Motorul fabricat la Craiova, cu o capacitate de numai 1.0 litri, numit și EcoBoost, a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), și este produs, din 2012, în fabricile Ford din Craiova și Köln (Germania). Motorul a fost premiat în 11 ediții ale competiției Motorul Anului, fiind apreciat pentru performanțele sale.

VIDEO&FOTO \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO "Vinerea verde": Cîțu a venit pe jos la Palatul Victoria

În prezent, propulsorul a evoluat, fiind produs în versiunile mild hybrid, mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-hibrid, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste propulsoare sunt trimise în toată lumea pentru a fi montate pe o gamă largă de modele: Puma, EcoSport, Fiesta, Focus, dar și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV.

“Lansarea motorului de 1.0 litri EcoBoost a reprezentat o adevărată revoluție în industria auto. Sunt foarte mândru că primul motor a ieșit de pe linia de producție în timpul mandatului meu în funcția de director al Uzinei de Motoare Craiova”, spune Ian Pearson, președintele Ford România.

“Atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Fabrica din Craiova reprezintă cu adevărat un moment extraordinar pentru noi, un moment de mândrie pentru întreaga echipă a Uzinei de Motoare. În prezent, lucrăm în 3-4 schimburi pentru a susține producția zilnică de peste 1700 de motoare. La fiecare 42 de secunde, un motor este asamblat pe liniile noastre de producție de la Craiova”, a declarat Nicolae Gavrilă, Directorul Uzinei de Motoare Ford Craiova.

VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70

Motorul EcoBoost de 1.0 litri este primul motor cu trei cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru, oprind automat unul dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă, ca de exemplu coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

Potrivit datelor Ford, în anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost.

FOTO Ford a atins borna de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Craiova

„Motorul EcoBoost de 1.0 litri continuă să stabilească noi standarde în categoria de motoare compacte pe benzină. Întreaga noastră echipă de la uzina din Craiova este mândră să facă parte din acest proiect, să vadă pe stradă modelele Ford Puma produse aici, echipate inclusiv cu acest motor, oferind clienților noștri experiența deosebită la volan, specifică Ford”, a declarat Adrian Calangiu, Manager Producție, Uzina de Motoare Ford Craiova.

Din cei peste 6.000 de angajați de la Craiova, aproximativ 1.100 de angajați ai Ford România lucrează în uzina de motoare în 3 și 4 schimburi.

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova, aproximativ 300 de milioane de euro fiind investiți în modernizarea Secției de Producție Motoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford craiova
motor ecoboost
1.0 ecoboost