FOTO Hyundai pregătește lansarea lui Casper, o mașină electrică de 20.000 de euro, similară lui Spring

FOTO Hyundai pregătește lansarea lui Casper, o mașină electrică de 20.000 de euro, similară lui Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 feb 2024

Noi informații privind lansarea pe piața din Europa a unui model electric Hyundai, care să aibă un preț de aproximativ 20.000 de euro, au apărut în presa din Coreea de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VEZI AICI FOTO Hyundai pregătește propriul concurent pentru Dacia Spring

Hyundai va lansa anul acesta un automobil complet electric, produs în China, cu un preț de aproximativ 20.000 de euro, pentru a concura pe segmentul pe care în acest moment se află Dacia Spring și noul Citroen e-C3. La finalul anului trecut, au apărut mai multe fotografii cu mașina în teste, dar acum datele arată că lansarea este deja fixată în programul constructorului sud-coreean. Automobil News confirmă evenimentul, pe baza unor surse apropiate de companie, precizând că primele mașini ar urma să fie livrate la finalul anului, în timp ce lansarea oficială va avea loc în trimestrul al treilea.

Primele informații referitoare la Hyundai Casper arată că acesta va fi mai scurt decât Dacia Spring, cu 3,60 metri lungime, urmând să fie produs în parteneriat cu Gwangju Global Motors. Rețeta folosită de Hyundai seamănă mult cu povestea Dacia Spring, dezvoltată dintr-un motor cu combustie, Renault Kwid. Casper s-a vândut în Coreea cu motor pe benzină, având un preț extrme de mic. Versiunea electrică ar putea avea o baterie mai mare decât Spring, de circa 35 kWh, și un motor de 85 CP.

În prezent, cel mai mic Hyundai electric de pe piața din Europa este Kona, un SUV de clasă B, cu o lungime care a crescut de la 4,16 metri, cât avea generația anterioară, la 4,35 metri, odată cu modelul lansat în acest an.

FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice CITEȘTE ȘI FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice

Renault a anunțat propriul model electric de clasă A, care va purta numele Twingo și ar putea costa sub 20.000 de euro, potrivit declarației lui Luca de Meo. La rândul lor, cei de la VW au anunțat posibilitatea lansării unui automobil electric din segmentul A, care s-ar putea numi ID.1, însă abia în 2026 – 2027, cu un preț de circa 20.000 de euro. Fiat va intra foarte curând în segment, folosind platforma Smart pe care o regăsim pe modelul aflat deja pe piață, Citroen e-C3.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai casper
hyundai electric
masini electrice