FOTO Intuitive Machines publică primele imagini cu landerul ajuns pe Lună, după 51 ani. Recent acțiunile s-au prăbușit

FOTO Intuitive Machines publică primele imagini cu landerul ajuns pe Lună, după 51 ani. Recent acțiunile s-au prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2024

Compania privată Intuitive Machines a publicat primele imagini cu landerul Odysseus, care a ajuns recent pe Lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Imaginile arată inclinarea landerului pe suprafața Lunii, în contextul în care landerul nu a aselenizat în poziție corectă.

FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui CITEȘTE ȘI FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui

NASA a confirmat că a descărcat deja 350 MB de date primite de la cele șase instrumente pe care le are la bordul landerului. 

IMAGINI POT FI VĂZUTE AICI

Acțiunile Intuitive Machines au scăzut recent cu până la 15%, după ce compania de explorare spațială a declarat că landerul său lunar Odysseus mai are o durată de viață a bateriei de aproximativ 10 până la 20 de ore.

Pierderile s-au redus pentru scurt timp, în urma ultimei actualizări de la controlorii de zbor ai navei spațiale, dar acțiunile sunt pe cale să piardă aproape toate câștigurile înregistrate de joia trecută, când dispozitivul a făcut prima aselenizare a SUA pe suprafața lunară în mai mult de jumătate de secol și prima dată de către o companie din sectorul privat.

FOTO Două trenuri de metrou s-au ciocnit ușor CITEȘTE ȘI FOTO Două trenuri de metrou s-au ciocnit ușor

Compania a declarat luni că misiunea sa lunară s-ar putea încheia înainte de termen, după ce o atingere laterală a împiedicat comunicațiile și capacitatea de încărcare solară.

Acțiunile au coborât cu 35% luni, cea mai mare scădere din aproximativ un an.

Reacția acțiunilor... este o reacție exagerată a pieței”, a spus analistul senior al Cantor Fitzgerald Andres Sheppard, deoarece Intuitive a colectat peste 95% din veniturile țintă de 130 de milioane de dolari din misiune.

VIDEO Grupul chinez BYD a lansat un automobil electric de lux care poate rivaliza cu mașinile Ferrari CITEȘTE ȘI VIDEO Grupul chinez BYD a lansat un automobil electric de lux care poate rivaliza cu mașinile Ferrari

Doar aproximativ 18% din acțiunile în circulație ale Intuitive Machines sunt disponibile pentru tranzacționare, conform datelor LSEG, ceea ce face ca acțiunile care au devenit publice anul trecut să fie predispuse la niveluri ridicate de volatilitate.

Intuitive a spus vineri că Odysseus, care transportă încărcături utile pentru principalul său client NASA, va avea suficientă putere pentru a funcționa timp de nouă până la 10 zile în ”cel mai bun scenariu”.

Nu este încă clar cât de multe date științifice ar putea fi pierdute din cauza duratei scurte a misiunii.

VIDEO Peste 100 de mașini s-au ciocnit pe o autostradă din China CITEȘTE ȘI VIDEO Peste 100 de mașini s-au ciocnit pe o autostradă din China

Unii analiști au spus că nu văd niciun impact al problemelor cu care se confruntă în ultimele zile asupra următoarelor două misiuni și îtransporturi ale companiei, programate la sfârșitul acestui an.

Intuitive intenționează să folosească un modul Nova C, din aceeași clasă ca Odysseus, pentru misiuni ulterioare, stabilite pentru sfârșitul acestui an și începutul anului viitor.

VIDEO Un pasager a încercat să deschidă ușa unui avion în timpul unui zbor către Chicago CITEȘTE ȘI VIDEO Un pasager a încercat să deschidă ușa unui avion în timpul unui zbor către Chicago

Anterior, imediat după aselenizare, acțiunile Intuitive Machines au crescut cu până la 40%, după prima aselenizare cu succes pe Lună a modulului său.

Modulul Intuitive Machines, ”Odysseus”, a devenit joi prima navă spațială dezvoltată privat care a aselenizat pe suprafața Lunii – precum și prima navă spațială din SUA care a aselenizat pe Lună în peste 50 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
intuitive machines
luna
sua