FOTO Mercedes a anunțat prețurile pickup-ului X Class pentru România

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 dec 2017

Mercedes-Benz România a oficializat prezența pickup-ului X Class pe piața din România, anunțând lista de prețuri, după ce luna trecută primul dealer din rețea, Auto Schunn din Timișoara, vindea primele exemplare importate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Singurul pick-up premium din lume în acest moment, Mercedes X Class, poate fi comandat din rețeaua dealerilor Mercedes cu prețuri ce încep de la 35.528 euro pentru echiparea X220d, cu motorul 2.3 litri diesel, de proveniență Nissan. Versiunea entry-level este echipată cu tracțiune spate (4x2), cu cutie manuală în 6 trepte. Versiunile superioare, cu tracțiune integrală, dispun și de un motor mai puternic, de 190 CP, împreună cu o cutie automată în 7 trepte. Celelalte motorizări anunțate de producător la lansare nu sunt disponibile, deocamdată. 

“Lansarea Clasa X stabilește mai multe premiere internaționale, atât la nivel de industrie, cât și pentru Mercedes-Benz – vorbim de primul pickup lansat la nivel global de un producător auto premium și, totodată, de primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni și sisteme inteligente de conectivitate. Clasa X este unic prin gama sa extinsă de utilizări și aplicații, fiind autovehiculul ideal pentru a explora potențialul comercial ridicat al pickup-urilor de dimensiuni medii la nivelul piețelor internaționale, un segment de piață preconizat să crească cu aproape 40% până în 2026 ,” a declarat Rolf Rosendaal, Managing Director Vans, Mercedes-Benz Romania.

Mercedes-Benz X Class este disponibil în România în trei variante de design și echipare (Pure, Progressive și Power).

Bucureștenii își pot încărca mașina electrică gratis, în parcarea mallului din Băneasa, unde BMW a instalat două stații CITEȘTE ȘI Bucureștenii își pot încărca mașina electrică gratis, în parcarea mallului din Băneasa, unde BMW a instalat două stații

Printre echipamentele care îl vor deosebi de cele două pickup-uri (Renault Alaskan și Nissan Navara) cu care împarte linia de fabricație Nissan, din Spania, se numără unele tehnologii specificie prodcuătorului german: touchpad-ul multifuncțional, sistemul multimedia COMAND Online, controlul vocal LINGUATRONIC, conectivitatea online prin control vocal sau smartphone, sau sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD.

Sistemul multimedia COMAND Online are un display cu o diagonală foarte mare, de 8,4 inci. Printre echipamentele de siguranță se numără cele 7 airbaguri, dintre care airbag-urile din față pentru șofer și pasager sunt dotate cu un mecanism de declanșare în două etape. În ceea ce privește siguranța activă, sunt disponibile trei sisteme de asistență a șoferului, sporind simultan siguranța și confortul: asistență activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. De asemenea, este disponibil sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED.

FOTO Mercedes a anunțat prețurile pickup-ului X Class pentru România

Date tehnice

Lungime - 5340 mm

Lățime  - 1920 mm

Înălțime - 1819 mm

Ampatament - 3150 mm

Lungimea suprafeței de încărcare - 1587 mm

Lățimea suprafeței de încărcare - 1560 mm

Înălțimea suprafeței de încărcare - 474 mm

Capacitatea maximă utilă de încărcare - 1042 kg

Capacitatea de remorcare (în funcție de motor și echipare) - 1650–3500 kg

FOTO Mercedes a anunțat prețurile pickup-ului X Class pentru România

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
x class
nissan