FOTO Noul BMW Z4, prezentat la Pebble Beach, în versiunea M40i First Edition

FOTO Noul BMW Z4, prezentat la Pebble Beach, în versiunea M40i First Edition
scris 28 aug 2018

BMW a revenit în liga roadsterelor cu o nouă generație Z4, un model nou, cu acoperiș textil retractabil și cu o platformă dezvoltată în comun cu Toyota.

Familia BMW Z este una aparte pentru marca bavareză și pentru întreaga industrie auto, iar modelul Z4 este cel care a cunoscut celebritatea, cu a doua generație a sa, fiind unul dintre cele mai titrate roadstere produse la nivel global. După ce au început cu numerele în ordine firească, de la Z1 la Z3, urmat natural de Z4, cei de la BMW au sărit, în anii 90, direct la Z8, pentru a sublinia progresul acestui model.

Ulterior, grație succesului pe care numele cu 4 l-a avut, au decis să revină la denumirea Z4, iar acum vorbim deja despre a treia generație a sa. Decizia de dezvoltare este una atipică, deoarece BMW a oprit din fabricație modelul anterior în 2016 fără să existe un înlocuitor la acel moment. Negocierile cu Toyota au condus însă la utilizarea în comun a unei platforme, cea pe care japonezii o vor folosi pe roadsterul Supra, al cărui concept a fost deja prezentat la Geneva.

Revenind la Z4, este de apreciat faptul că BMW mizează în continuare pe un segment din ce în ce mai nișat, astăzi în era SUV-urilor, dar care asigură o imagine inconfundabilă unui constructor de mașini sport, așa cum este BMW.

Prima apariție a noului Z4 a fost la Pebble Beach, locul unde se desfășoară concursul de eleganță cu același nume, devenit deja o scenă tradițională pentru lansarea unor modele speciale. BMW Z4 a apărut sub forma unei ediții speciale, Z4 M40i First Edition, după ce cu un an înainte fusese prezentat prototipul acestui model.

Dacia își deschide magazin online pentru o amplă lichidare de stocuri. Reduceri de circa 1.000 de euro pentru motoarele 1.5 dCi CITEȘTE ȘI Dacia își deschide magazin online pentru o amplă lichidare de stocuri. Reduceri de circa 1.000 de euro pentru motoarele 1.5 dCi

Fără să ofere prea multe detalii tehnice, BMW a anunțat că versiunea ce a debutat acum este una de top, cu un motor de 340 CP, 6 cilindri în linie, cu o accelerație de 4,6 secunde, de la 0 la 100 km/h. O suspensie M, cu amortizoare controlate electronic, frâne și diferențial M Sport, sunt doar câteva specificații legate de performanțele noului Z4. Acoperișul este unul clasic, textil, acționat de un motor electric, BMW renunțând, pentru moment, la acoperișul de tip hard-top.

Versiunile standard ale mașinii vor fi prezentate în această toamnă, mașina urmând să debuteze oficial în Europa la Paris, în cadrul salonului auto. Lansarea pe piață va avea loc, ulterior, în 2019.

FOTO Noul BMW Z4, prezentat la Pebble Beach, în versiunea M40i First Edition

FOTO Noul BMW Z4, prezentat la Pebble Beach, în versiunea M40i First Edition

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bmw
z4
pebble beach
toyota
supra