FOTO&VIDEO Mai mulți directori Air France au fost agresați de către angajați, după ce au fost anunțate concedieri

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2015

Anunțul Air France în legătură cu desființarea a 2.900 de locuri de muncă până în 2017 a provocat furie în rândul angajaților companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceștia au protestat violent la reuniunea Comitetului Central de Întreprindere (CCI), forțându-i pe cei din conducere să fugă din mijlocul lor. Presa din Franța a prezentat imagini de la protest, unul dintre cei care a trecut la propriu prin mâinile angajaților fiind Xavier Broseta, directorul HR al Air France. Acesta era la bustul gol, fiind salvat cu greu de către forțele de ordine din mulțimea furioasă. Pierre Plissonnier,  responsabilul cu activitatea de lung curier în cadrul companiei, a fost și el agresat, fiind nevoit să escaladeze un gard pentru a scăpa.

În busculada creată au fost răniți și doi paznici, dintre care unul foarte grav. În total, șapte persoane au fost rănite.

Reprezentanții grupului aerian au anunțat că vor iniția demersuri legale împotriva angajaților care au întrerupt ședința, pentru fapte de "violență agravată" împotriva conducerii Air France.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
pierre plissonnier
xavier broseta