FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă

FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2024

Renault Captur, unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii franceze, a primit o actualizare care aduce mai multă prospețime în aspectul acestui model, odată cu unele noutăți tehnologice ce vor fi disponibile pentru clienți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Designul noului Renault Captur se aliniază în acest moment, odată cu facelift-ul prin care a trecut acest model, cu cele mai mari SUV-uri ale mărcii, Austral, Espace și Scenic, beneficiind însă și de unele detalii unice, cu care pare că Renault dorește să meargă mai departe la nivelul gamei viitoare.

FOTO Primarul sectorului 4 prezintă cum va arăta un nou pasaj rutier modern CITEȘTE ȘI FOTO Primarul sectorului 4 prezintă cum va arăta un nou pasaj rutier modern

Mai exact, noile faruri au o formă  mai bine definită, rectangulară, dar în același timp primesc o linie complet nouă, în comparație cu restul modelelor desenate de echipa lui Gilles Vidal, cel care se ocupă în ultimii trei ani de transformarea estetică a mașinilor Renault. Se remarcă și noua semnătură luminoasă, dar și noile lumini de zi, care preiau și ele forma regăsită pe celelalte modele din gamă.

Au fost anunțate schimbări și la nivelul echipărilor oferite, cu aceeași Esprit Alpine pe care am întâlni-o la SUV-urile mai mari și care sugerează o apropiere de brandul premium Alpine. Noile configurații de culori, inclusiv pentru cei care ale vopseau în două tonuri, au o paletă care cuprinde 14 combinații în total.

În privința tehnologiei, o noutate este introducerea Android Automotive 12, c sistem de operare pentru sistemul OpenR Link, care poate fi comandat prin intermediul ecranului central de 10,4 inchi. De asemenea, este introdus un nou ecran al instrumentarului de bord, în funcție de echipare, pe care pot fi vizualizate inclusiv hărțile Google Maps.

VIDEO Premieră în industria auto: Modelul chinezesc IM L6 a trecut testul elanului fără șofer CITEȘTE ȘI VIDEO Premieră în industria auto: Modelul chinezesc IM L6 a trecut testul elanului fără șofer

Motorizările oferite nu se schimbă, având o plajă care cuprinde micul 1.0 TCE de 90 CP, două versiuni mildhybrid 1.3 TCE, de 140 și 160 CP, iar pe anumite piețe și 1.3 TCE de 155 CP. Opțiunea GPL este similară cu cea regăsită pe modelele Dacia, 1.0 TCE de 100 CP, iar pentru clienții care doresc o motorizare full hybrid, va fi disponibil același motor de 1.6 litri 145 CP, o versiune puțin mai puternică decât cea de pe mașinile Dacia.

Renault Captur a fost în anii trecuți unul dintre cele mai vândute modele din Europa, dar s-a confruntat în acest an cu un ușor declin al vânzărilor, coborând pe poziția 22 în primele două luni ale anului, cu un volum de 20.300 unități, conform datelor privind vânzările din Europa publicate de Data Force.

Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, care va circula abia din 2025. Prețurile biletelor cresc deja puternic CITEȘTE ȘI Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, care va circula abia din 2025. Prețurile biletelor cresc deja puternic

În 2023, Renault Captur a avut vânzări mai slabe decât Dacia Duster, cu un volum de 145.800 unități (+7,6%), clasându-se pe locul 6 în segmentul SUV-urilor de clasă B, în care lideri de segment au fost VW T-Roc, Toyota Yaris Cross și Ford Puma.

FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă
FOTO & VIDEO Renault a prezentat Captur facelift, cu un design frontal complet nou pentru marcă

 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault captur
captur facelift
full hybrid 145
1.3 tce