FOTO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km

FOTO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 oct 2020

SEAT a lansat primul său scuter electric, o alternativă ecologică de deplasare pentru europeni, la un preț accesibil, comparabil cu cel al unor scutere cu motoare cu benzină.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

SEAT a prezentat MO eScooter 125, primul scuter electric al mărcii, unul care se aliniază celorlalți producători de astfel de vehicule. MO va fi disponibil încă din această toamnă pe piața din Spania și apoi pe alte piețe, la un preț de 6.250 euro, dar și în pachete cu finanțare.

Sistemul de propulsie al scuterului SEAT este asigurat de un motor electric de 7 kW alimentat de o baterie de 5,6 kWh, de tip Li-ion, care asigură o autonomie de 137 km la o încărcare completă. Pentru deplasările urbane, această autonomie este suficientă pentru aproximativ o săptămână. În același timp, performanțele dinamice oferă o accelerație de 3,9 secunde, de la 0 la 100 km/h, și o viteză maximă de 95 km/h. Încărcarea poate fi făcută la orice priză, timpul maxim de încărcare fiind de 8 ore, potrivit datelor oficiale.

Scuterul MO are o greutate de 155 de kg, din care circa 40 kg reprezintă bateria. Este echipat cu anvelope de 120/70-15 pe față și de 140/70-14 pe spate, cu discuri de frână de 260mm și, respectiv, 240mm. Este prevăzută cu trei moduri de condus, în funcție de necesități: Eco, City și Sport, care consumă, corespunzător, din ce în ce mai multă energie, în detrimentul autonomiei.

Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile CITEȘTE ȘI Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile

„Lumea se schimbă și abordarea mobilității trebuie să se schimbe odată cu ea, în special în mediul urban”, a declarat directorul acestui produs, Lucas Casanovas. „SEAT MO eScooter 125 arată angajamentul continuu al SEAT MO, divizia de mobilitate urbană, de a avea grijă de mediu, de orașe și de oameni. SEAT MO continuă să dezvolte produse de mobilitate urbană și servicii care asigură mobilitate fără zgomot, fără emisii și cu o minimă amprentă, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor în orașe”.

Lansare pe celelalte piețe din Europa, altele decât Spania, va avea loc la începutul lui 2021.

Chiar dacă eScooter 125 reprezeintă o alternativă electrică atractivă și nepoluantă pentru zonele urbane, la un preț foarte bun, calculele SEAT ar putea fi date peste cap de apariția automobilului electric urban Dacia Spring, care ar urma să coste, cu ajutorul subvențiilor date de statele europene, sub 10.000 de euro, și va oferi nu doar o autonomie mai bună, de peste 200 km, ci și confortul unui autoturism, cu tot cu spațiile pentru pasageri și bagaje.

SEAT a mai lansat în cadrul sub-brandului MO două trotinete electrice, e KickScooter.

FOTO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km

FOTO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km

viewscnt
Afla mai multe despre
seat mo
scuter electric
escooter 125
scuter electric
autonomie scuter electric
pret seat mo