FOTO Volkswagen a prezentat prima versiune sportivă a unui vehicul electric: ID.4 GTX

FOTO Volkswagen a prezentat prima versiune sportivă a unui vehicul electric: ID.4 GTX
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mai 2021

Al doilea model electric din familia ID și primul SUV cu propulsie exclusiv electrică al mărcii Volkswagen are din acest moment și o versiune sport, care introduce în gama VW un nou acronim: GTX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen ID.4 aduce o nouă premieră în lumea electrică a mărcii, propulsia cu două motoare, care transformă astfel SUV-ul ID.4 într-un 4x4 performant. Construit pe aceeași platformă MEB, ID.4 GTX reprezintă în acest moment vârful de gamă, atât din punct de vedere al performanțelor, cât și din cel al prețului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

„Condusul electric este pur și simplu fun și cu ID.4 GTX adăugăm o nouă dimensiune sportivității și dinamicii”, a spus Ralf Brandstatter, CEO al mărcii VW, la evenimentul de lansare. „Cel mai emoțional membru al familiei ID de până acum arată că mobilitatea electrică și performanțele sportive de top nu se exclud de la sine”.

FOTO Volkswagen a prezentat prima versiune sportivă a unui vehicul electric: ID.4 GTX

ID.4 GTX este echipată cu câte un motor electric pe fiecare punte, iar împreună oferă o putere totală de 299 CP (220 kW), putând să lucreze simultan, într-un sistem 4x4. Prima demonstrație, realizată într-un hangar de avioane la fostul aeroport Tempelhof din Berlin, a arătat care sunt capacitățile noului model la urcarea pe o rampă cu 37,5 grade, în același timp asigurând o accelerație de la 0 la 60 km/h în 3,2 secunde și până la 100 km/h în 6,2 secunde. Pentru a limita consumul în exces de energie, mașina are viteza maximă limitată la 180 km/h.

DS 9, concurentul francez al limuzinelor germane de la Audi, BMW și Mercedes, disponibil pentru comenzi în România. Prețul de vânzare CITEȘTE ȘI DS 9, concurentul francez al limuzinelor germane de la Audi, BMW și Mercedes, disponibil pentru comenzi în România. Prețul de vânzare

„Cuplul maxim al propulsiei electrice este disponibil imediat și poți simți manevrabilitatea excelentă a mașinii în fiecare viraj” spune Thomas Ulbrich, director pentru dezvoltare al VW. „În plus, conceptul inovativ de operare și de siguranță este la fel de inteligent precum sistemul de propulsie. De exemplu, șoferul este ajutat de un head-up display unic cu realitate augmentată și de un sistem de asistență vast”.

Designul lui ID.4 GTX aduce în plus o serie de detalii care să-i pună în evidență caracterul sportiv. Un element este prezent în zona luminilor de zi, amintind de Golf GTI, precum și lumini LED 3D în spate, unde stopurile formează un X.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Culoarea caroseriei are două tonuri, cu o culoare dominantă și acoperiș plus spoiler spate negre, la care se adaugă un antracit pe rama acoperișului. Logo-ul GTX este amplasat atât la exterior, cât și pe volan, la interior.

FOTO Volkswagen a prezentat prima versiune sportivă a unui vehicul electric: ID.4 GTX

Lansarea comercială a acestui nou model este programată pentru această vară, la scurt timp după ce versiunea de bază ID.4 a intrat în ofertele dealerilor. Prețul anunțat pentru piața din Germania este de 50.415 euro, la care se aplică, în funcție de piață, subvenția acordată de guverne.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
vw gtx
masini electrice sport
pret id.4 gtx