FOTO Volkswagen lansează ID.ROOMZZ, un vehicul cu autonomie 4, în care șoferul poate dormi

FOTO Volkswagen lansează ID.ROOMZZ, un vehicul cu autonomie 4, în care șoferul poate dormi
scris 4 apr 2019

Volkswagen își lărgește familia de vehicule electrice, cunoscute după prefixul ID., cu un nou model, ce va avea premiera la Shanghai, China. Acesta se va numi ID.ROOMZZ și va fi lansat pe piață în 2021.

Volkswagen ID.ROOMZZ este cel de-al șaselea membru al familiei de vehicule electrice de la Volkswagen care are nume de cod ID. și este dezvoltată pe platforma MEB a grupului, familie care începe cu un model compact, Neo, și continuă cu SUV-ul CROZZ, van-ul BUZZ și limuzina VIZZION, precum și cu inedita BUGGY, toate având datele de lansare programate, cărora li se alătură și ID.Lounge, un model ce ar trebui să apară tot la Shanghai, sub forma unui concept, dar care va fi lansat în Europa doar în 2024.

Compania anunță că modelul electric va avea o serie de inovații la bord, începând de la spațiul interior, trădat de numele său, care va beneficia de „o nouă configurație a locurilor” sau de lumini „customizabile”. Dar cea mai mare surpriză a celor de la Volkswagen este sistemul IQ.DRIVE, care include și ID.Pilot, tehnologia de conducerea autonomă de care va dispune ID. ROOMZZ.

VIDEO & FOTO Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Primele imagini cu Ford Puma, care va fi produs la Craiova

Cei de la VW anunță că va fi vorba despre autonomie Level 4, ceea ce presupune că mașina rulează singură în trafic, este pregătită să execute orice manevră este necesară, dar presupune prezența unui șofer în mașină.

Practic, vorbim despre penultimul nivel de autonomie înainte de Level 5, care nu mai necesită un șofer în habitaclu. Level 4 mai este numit și „mind off”, pentru că șoferul poate să-și îndrepte atenția către alte activități din mașină sau chiar să doarmă. Level 4 este funcțional doar în anumite zone special amenajate (șosele, cartiere) sau anumite condiții (blocaje în trafic) deoarece persoana desemnată ca șofer trebuie să poată să preia controlul în situații speciale. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, mașina este setată să parcheze.

„ID.ROOMZZ ne arată ce putem să așteptăm de la un SUV electric mare în viitor. Aspectul purist subliniază funcțiile clare, iar experiența utilizatorului este intuitivă și naturală”, spune Klaus Bischoff, șeful designului de la Volkswagen.

Salonul auto din Shanghai va debuta pe 16 aprilie.

FOTO Volkswagen lansează ID.ROOMZZ, un vehicul cu autonomie 4, în care șoferul poate dormi

FOTO Volkswagen lansează ID.ROOMZZ, un vehicul cu autonomie 4, în care șoferul poate dormi

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
masini electrice
id roomzz
id neo
id buzz
meb platforma electrica