General Motors a ajuns la un acord cu sindicatul UAW pentru un nou contract de muncă aferent următorilor patru ani

General Motors a ajuns la un acord cu sindicatul UAW pentru un nou contract de muncă aferent următorilor patru ani
scris 17 oct 2019

General Motors a ajuns miercuri la un acord de principiu cu sindicatul United Auto Workers (UAW) pentru un nou contract de muncă aferent următorilor patru ani, apropiindu-se de o încheiere a grevei costisitoare din ultima lună, care a dus la închiderea celor mai profitabile fabrici ale GM, într-un test al voințelor legat de viitorul locurilor de muncă din industria auto, transmite Reuters.

UAW și GM nu au publicat detaliile acordului, care trebuie să fie aprobat de membrii sindicatului. Este de așteptat ca noul acord să includă angajamente din partea producătorului auto de a investi miliarde de dolari în fabrici auto din Statele Unite, pentru construirea noilor generații de vehicule electrice, precum și în fabrici de baterii pentru vehicule electrice în SUA, scrie News.ro.

Liderii de sindicat sunt îngrijorați că trecerea la vehiculele electrice ar putea costa mii de locuri de muncă în fabricile de motoare și de transmisii.

A început bătălia România-Bulgaria pe cei 1 miliard de euro ai VW, după ce Turcia a fost scoasă \ CITEȘTE ȘI A început bătălia România-Bulgaria pe cei 1 miliard de euro ai VW, după ce Turcia a fost scoasă "pe tușă". Cele două țări - dispuse la ajutoare mari. Sofia are o ofertă „minunată”, guvernanții români au plecat în Germania

Weekendul trecut au apărut detalii din cea mai recentă ofertă făcută de GM, potrivit cărora compania a mărit suma pe care intenționează să o investească în Statele Unite la circa 9 miliarde de dolari, de la oferta inițială de 7 miliarde de dolari.

O persoană apropiată situației a declarat că suma oferită ultima oară a rămas neschimbată în acord.

Acordul ar crea sau păstra 9.000 de locuri de muncă pentru membrii UAW, a spus sursa. CNBC a publicat anterior acest număr. GM anunțase în septembrie să va susține 5.400 de locuri de muncă, majoritatea fiind posturi noi.

Dacă acest contract va fi aprobat, angajații UAW care au trăit cu 250 de dolari pe săptămână în timpul grevei vor primi bonusuri la semnarea contractului, precum și majorări ale salariului de bază.

Analiștii au estimat că greva a costat GM peste 2 miliarde de dolari din cauza producției pierdute, dar unii au apreciat că o parte din pierderi pot fi recuperate prin muncă suplimentară. Greva a blocat producția de camionete pickup și SUV-uri, care au cea mai mare contribuție la profitul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
contract de muncă