General Motors investește în Nikola Motor, startup ce încearcă să rivalizeze cu Tesla

General Motors investește în Nikola Motor, startup ce încearcă să rivalizeze cu Tesla
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 sep 2020

General Motors (GM) a anunțat marți că va cumpăra o participație de 11% la startup-ul de camioane electrice Nikola Motor și va colabora cu acesta pentru dezvoltarea unui pickup care ar urma să concureze cu modelul Cybertruck al Tesla. Participația achiziționată de GM valorează circa 2 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Nikola au crescut cu până la 42% pe Nasdaq după anunțarea parteneriatului cu General Motors. 

Producția noului pickup, Nikola Badger, ar putea începe până la finele anului 2022, iar vehiculul va rivaliza cu Cybertruck, dezvoltat de Tesla, și alte modele în curs de dezvoltare ale Rivian, Ford sau chiar GM.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan

Badger va încorpora bateriile Ultium și pilele de combustie pe bază de hidrogen Hydrotec ale General Motors. Pe lângă Badger, parteneriatul celor două companii ar putea viza și alte modele de autovehicule.

Prototipul pickup-ului cu pile de combustie Nikola Badger a fost prezentat în luna februarie. Descrierea automobilului este disponibilă în materialul video de mai jos:

Fondat în 2015, startup-ul Nikola are, în prezent, o capitalizare bursieră de 18,67 miliarde de dolari. Spre comparație, Tesla are o capitalizare de peste 334 de miliarde de dolari, de circa 17,5 ori mai mare decât cea a Nikola. De altfel, Tesla a devenit, în iulie, producătorul auto cu cea mai mare valoare de piață la nivel global, depășind Toyota,

Vehiculele la care Nikola lucrează în prezent și, în general, mașinile pe pile de higrogen au fost adesea ținta criticilor și  ironiilor din partea oficialilor Tesla. În 2018, Nikola a dat în judecată Tesla pentru suma de 2 miliarde de dolari, acuzând compania că i-ar fi "furat" anumite elemente de design.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
gm
nikola
nikola motor
badger
pick electric
celule hidrigem pile de combustie
masini pe hidrogen