VIDEO Elon Musk a publicat un test cu Cybertruck, în care geamurile rezistă la bila de oțel

VIDEO Elon Musk a publicat un test cu Cybertruck, în care geamurile rezistă la bila de oțel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 nov 2019

Elon Musk încearcă să salveze dezastrul de imagine produs la prezentarea Cybertruck, în care s-au spart geamurile mașinii. El a publicat pe twitter un filmuleț care arată că geamurile pickup-ului rezistă la lovitura cu bila de oțel. Filmul, susține el, a fost făcut înainte de prezentarea publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a demonstra că povestea cu geamurile antiglonț nu este inventată, Eln Musk a publicat un filmuleț realizat în atelierele Tesla, acolo unde au fost testate celebrele geamuri. Franz von Holzhausen, cel care a aruncat cu bile și pe scenă, a fost însărcinat să facă acest lucru înainte de prezentarea oficială. Secvențele cu încetinitorul arată faptul că este vorba despre aceeași bilă, aruncată de la aceeași distanță, însă apare și o diferență majoră între cele două momente.

La testul din atelier, geamul nu pare fixat perfect în rama ușii, astfel că se mișcă la impactul cu bila și se curbează ușor. Se pare că, după fixarea lui în rama rigidă fabricată dintr-un oțel special, comportamentul geamului s-a schimbat. Explicația lui Elon Musk se referă la faptul că testul cu barosul ar fi slăbit rezistența geamurilor. Numai că Musk nu spune și faptul că geamul din spate nu a fost pe ușa lovită de baros.

FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile CITEȘTE ȘI FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile

Cealaltă încercare de viralizare a pickup-ului Cybertruck, testul cu Ford F-150, a generat reacții din partea celor de la Ford. Este evident că pickup-ul F-150 folosit de Tesla pentru a-și arăta puterile este unul cu tracțiune doar spate, în timp ce Cybertruck „trage” 4x4. În plus, așa cum explică cei de la Ford, diferă masele celor două vehicule, astfel că e normal ca modelul Tesla să aibă câștig de cauză. Ford l-a invitat pe Musk să trimită un Cybertruck pentru o comparație „mere cu mere”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
cybertruck
pickup tesla
gemuri sparte tesla
elon musk
video cybertruck