Gigantul producător chinez de vehicule electrice BYD și-a lansat popularul automobil Han pe piața din Orientul Mijlociu

Gigantul producător chinez de vehicule electrice BYD și-a lansat popularul automobil Han pe piața din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2023

Compania chineză producătoare de mașini electrice BYD a anunțat vineri că și-a lansat modelul emblematic Han în Emiratele Arabe Unite, în această săptămână, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nu a fost imediat clar când vor începe livrările.

Site-ul web local al BYD a arătat că compania oferă și automobilul ATTO 3 spre vânzare în Emiratele Arabe Unite, scrie News.ro.

Știrea reflectă o altă incursiune a întreprinderilor chineze în Orientul Mijlociu, în timp ce tensiunile geopolitice au făcut mai dificilă intrarea companiilor în SUA sau extinderea în Europa.

Țările din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită, au planuri multianuale pentru a reduce dependența de combustibilii fosili.

În iunie, startup-ul chinez de mașini electrice Nio a anunțat că a primit 738,5 milioane de dolari dintr-un fond deținut de guvernul Abu Dhabi.

BYD a declarat că a deschis un showroom în Dubai Festival City, ca parte a unei colaborări cu Al-Futtaim Electric Mobility Company.

VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: A fost contractat un constructor român care să finalizeze lotul construit deja pe jumătate de Bechtel CITEȘTE ȘI VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: A fost contractat un constructor român care să finalizeze lotul construit deja pe jumătate de Bechtel

În martie, un comunicat de presă spunea că Al-Futtaim va reprezenta BYD în Emiratele Arabe Unite, prima țară din Orientul Mijlociu care are mașini BYD pe șosea.

Lansarea prevedea planuri de introducere pe piață a patru modele de mașini – complet electrice și hibride, până la sfârșitul anului.

BYD a crescut rapid pe piața auto internă a Chinei și și-a extins treptat afacerea cu autoturisme în străinătate.

Nissan confirmă o investiție de 3 miliarde euro în Marea Britanie și producția a trei modele electrice CITEȘTE ȘI Nissan confirmă o investiție de 3 miliarde euro în Marea Britanie și producția a trei modele electrice

Compania a lansat sedanul Han în China 2020. Mașina, care vine în versiuni hibride și pur electrice alimentate de baterie electrică, a intrat în topul celor mai bine vândute 10 vehicule cu energie nouă în China, în 2020, potrivit datelor de la Asociația chineză pentru autoturisme, publicate marți seara.

Noua categorie de energie include surse de energie electrice și hibride plug-in.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
han