Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz

Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz
scris 16 ian 2019

Grupul german Daimler începe luna viitoare, la filiala din Sebeș, producția unor noi cutii de viteză, 8G Double Clutch Transmission. În fabrică sunt produse la acest moment un anumit model de cutii de viteze automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Producția va fi lansată pe 7 februarie.

Compania Star Assembly, filiala din Sebeș a grupului german Daimler, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 7,3 miliarde lei (față de 1,4 miliarde lei în anul precedent) și un profit net de 246 milioane lei (52,4 milioane lei în 2016).

Compania și-a suplimentat schema de personal, de la 547 angajați la peste 1.800 de salariați.

A doua filială a Daimler, Star Transmission din Cugir, unde a fost lansată producția în serie a patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic realizată în Sebeș, a avut afaceri de 303 milioane lei (340 milioane lei în 2016) și un profit net de 34,9 milioane lei (de la 9,4 milioane lei), numărul de angajați scăzând la 1.046, de la 1.456 salariați.

FOTO Ford a prezentat noua generație a modelului Focus, dezvoltat pe o nouă platformă, cu versiuni crossover și premium CITEȘTE ȘI FOTO Ford a prezentat noua generație a modelului Focus, dezvoltat pe o nouă platformă, cu versiuni crossover și premium

Star Transmission a fost înființată în 2001 prin deschiderea unei unități de producție la Cugir. În 2013 a fost deschisă o altă unitate de producție la Sebeș, pentru montaj cutii de viteze automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
cugir
auto
masini