Grupul VW, obligat să recheme în service peste 100.000 de mașini PHEV cu risc de incendiu

Grupul VW, obligat să recheme în service peste 100.000 de mașini PHEV cu risc de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 apr 2022

Volkswagen Group a fost obligat de KBA, autoritatea federală pentru transport din Germania, să recheme în service peste 100.000 de autovehicule plug-in hybrid, din cauza unor defecte care pot declanșa un incendiu la bord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca Volkswagen va chema în service pentru reparații un număr de 42.300 de automobile Passat, Golf, Tiguan și Arteon, în timp ce Audi va rechema în service 24.400 de vehicule, iar SEAT și Skoda vor fi și ele implicate în campania de rechemare, din cauza unor deficiențe ale bateriei care alimentează motorul electric. Acestea ar putea să stea la originea unui incendiu. Potrivit KBA, există deficiențe ale sistemului de protecție al motorului care poate conduce la contactul cu componente fierbinți și să stea la originea unui incendiu. Autoritatea federală spune că 26.000 de automobile ale VW se află în Germania. Mașinile au fost fabricate între 2019 și 2022.

Reprezentanții companiei au declarat că este vorba despre o siguranță a sistemului plug-in hibrid care poate prezenta un defect. În cazurile nefericite, siguranța nu funcționează la o suprasarcină de tensiune.

VIDEO Ford a testat tehnologia care schimbă, din mers, semafoarele pe verde CITEȘTE ȘI VIDEO Ford a testat tehnologia care schimbă, din mers, semafoarele pe verde

Procedurile de reparații presupun instalarea unei protecții izolatoare în zona conectorilor de înaltă tensiune.

Potrivit primelor informații, există deja 16 cazuri de accidente înregistrate la autoritățile din Germania, pe baza cărora s-a demarat procedura de rechemare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw rechemare plug in hibrid
audi phev rechemare
tiguan phev