Suzuki pregătește un rival electric pentru Dacia Spring, în Europa

Suzuki pregătește un rival electric pentru Dacia Spring, în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mar 2022

Planurile companiei japoneze Suzuki, pentru următorii patru ani, prezentate în 2021, încep să fie puse în aplicare din acest an. Printre noutăți se numără și o citadină electrică, care va concura Dacia Spring, în segmentul mașinilor urbane accesibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Suzuki este în acest moment unul dintre puținii constructori care mai vând automobile de clasă A în Europa. Modelul Ignis este în continuare cumpărat, inclusiv prin prisma prețului accesibil și motorizărilor hibride. Începând de anul viitor, acest model ar trebui să primească o nouă generație și nu este deocamdată clar dacă aceasta va reține denumirea actuală.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

Cert este faptul că viitorul model de clasă A al mărcii Suzuki va fi electric, așa cum reiese din planul prezentat de companie. Mai mult decât atât, mașina va păstra caracterul de crossover pe care îl are astăzi Ignis, unul specific mărcii japoneze. În aceste condiții, viitorul A-Crossover de la Suzuki va concura direct Dacia Spring, un model care oferă caracteristici de crossover, atât funcționale, cum este garda la sol și șinele de plafon, dar și estetice, precum protecțiile de plastic laterale și pasajele roților.

Nu se știe în schimb nimic despre preț, însă o creștere cu mai mult de 10.000 de euro față de prețul de pornire al modelului Ignis actual ar fi nerealistă, pe o piață pe care vehiculele electrice încep să devină tot mai accesibile.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

Suzuki a anunțat că va investi peste 1 miliard de euro în unitățile de producție din India, pentru a le pregăti de producția vehiculelor electrice și de asamblarea de baterii. Aici va fi produs și viitorul model electric, ceea ce va asigura un preț scăzut al acestuia, astfel încât să poată concura pe piața din Europa, unde modelul VW e-Up a revenit în actualitate, cu prețuri nu cu mult mai mari decât Spring.

Partenerii Suzuki din Japonia, Toyota, pregătesc și ei propriul model electric pentru segmentul A, însă acesta va fi cu siguranță mai scump, având în vedere poziționarea diferită a celor două mărci pe piață.

Suzuki nu are un plan foarte exact cu privire la iminenta interzicere a vehiculelor cu combustie în 2035, în Europa. Planurile sale includ doar vehicule hibride, începând cu noul S-Cross și Vitara, care se lansează în acest an. Singurul model electric, cu excepția celui de clasă A, este un B-SUV, care ar trebui să fie lansat în 2024.

SURSA PLAN SUZUKI: https://ignisocieteit.com/

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki ignis
dacia spring
masini electrice
crossover electric