Guvernul pregătește o injecție masivă de capital în Deutsche Bahn, sub presiune din partea călătorilor

Guvernul pregătește o injecție masivă de capital în Deutsche Bahn, sub presiune din partea călătorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2019

Guvernul de la Berlin vrea să injecteze în următorul deceniu aproximativ 50 de miliarde de euro (57 de miliarde de dolari) pentru modernizarea rețelei naționale de căi ferate, a anunțat duminică publicația Bild, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn este sub presiune din partea călătorilor pentru a-și îmbunătăți serviciile și a reduce întârzierile trenurilor. De asemenea, compania se confruntă cu probleme financiare, datoria sa ajungând la 20 de miliarde de euro iar deficitul de finanțare ar urma să atingă cinci de miliarde de euro până în 2023, arată Agerpres.

Publicația germană Bild a anunțat că Deutsche Bahn are un deficit de 1,2 miliarde de euro pe an în costurile legate de menținerea rețelei de căi ferate iar Ministerul de Finanțe vrea să majoreze fondurile de mentenanță la 4,6 miliarde de euro începând din 2020, de la 3,5 miliarde de euro în prezent.

Directorul CFR Călători va fi înlocuit din funcție, după ce a afirmat în direct, după deraierea unui tren, că tocmai a fost trezit din somn CITEȘTE ȘI Directorul CFR Călători va fi înlocuit din funcție, după ce a afirmat în direct, după deraierea unui tren, că tocmai a fost trezit din somn

Suma ar urma să crească la 5,6 miliarde de euro pe an în perioada 2025 - 2029, a anunțat publicația germană citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a declarat că nu poate comenta în acest moment informația deoarece negocierile cu Executivul german sunt în derulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
trenuri
deutsche bahn