Honda accelerează planurile de renunțare la mașinile cu motoare pe benzină și pe motorină în Europa

Honda accelerează planurile de renunțare la mașinile cu motoare pe benzină și pe motorină în Europa
scris 23 oct 2019

Grupul nipon Honda Motor a anunțat miercuri că va electrifica toate automobilele sale europene în următorii trei ani și va renunța la producerea vehiculelor cu motoare pe benzină și pe motorină până în 2022, în favoarea modelelor hibride și electrice, informează Sky News.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Inițial, Honda, al treilea producător auto din Japonia, informase că va electrifica toate automobilele sale europene până în 2025, arată Agerpres.

În ultimele luni, tot mai mulți producători auto au decis să reducă producția de automobile diesel pentru a respecta normele mai stricte privind emisiile poluante. Planul grupului nipon vizează un obiectiv pe termen lung, conform căruia automobilele electrice ar urma să reprezinte două treimi din linia sa de produse în anul 2030 față de mai puțin de 10% în prezent.

FOTO Amenințarea Airbus a avut efect: Dăncilă s-a dus repede la Ghimbav și a semnat un acord CITEȘTE ȘI FOTO Amenințarea Airbus a avut efect: Dăncilă s-a dus repede la Ghimbav și a semnat un acord

Până în 2020, potrivit țintelor stabilite de Uniunea Europeană, emisiile de CO2 trebuie reduse la 95 de grame per kilometru pentru 95% din autoturisme, față de media actuală de 120,5 grame per kilometru, o cifră care a crescut recent ca urmare a preferinței consumatorilor pentru SUV-uri. Toate automobilele noi din UE trebuie să respecte această țintă în 2021.

În luna februarie a acestui an, Honda a anunțat că în 2021 își va închide singura uzină din Marea Britanie, o decizie care înseamnă pierderea a 3.500 de locuri de muncă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
diesel