Hyundai recheamă în service modelul i30, în România, pentru probleme ale airbagurilor

Hyundai recheamă în service modelul i30, în România, pentru probleme ale airbagurilor
scris 5 feb 2020

Hyundai România a notificat autoritățile române despre o campanie de rechemare a modelului i30, fabricat în Coreea de Sud, din cauza unui defect important al acestor mașini, care poate conduce la nefuncționarea airbagurilor în cazul unui impact.

Modelul Hyundai i30 (FD), produs între 2007 și 2012, va fi rechemat în service-urile din România, pentru remedierea unei probleme a unității de control a airbagurilor. Rechemarea a fost inițiată pe toate piețele europene, deoarece defecțiunea afectează peste 200.000 de automobile produse de constructorul coreean. În România vor fi vizate de această campanie 2.550 de autoturisme.

ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani

Potrivit importatorului, problemele acestor automobile intervin în cazul unui impact în partea inferioară a autovehiculului, zona în care se află ACU (n.r. Airbag Control Unit)”. În aceste condiții “estre posibil ca airbag-ul să se declanșeze în calte condiții decât condițiile normale de declanșare”. Procedura ce se va derula în service-urile autorizate presupune actualizarea soft ACU, iar durata acesteia va fi de 0,2 ore.

Posesorii acestor modele sunt sfătuiți să evite orice impact frontal, cel puțin până la actualizarea softului ACU, și să evite drumurile cu denivelări, gropile sau obiectele înalte de pe carosabil, care pot declanșa funcționarea neconformă a airbagurilor.  

Lista modelelor vizate de campanie poate fi consultată aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai i30
rechemare i30
hyundai recall