Încercare eșuată: Carlos Ghosn - blocat să participe la o ședință a board-ului Nissan

Încercare eșuată: Carlos Ghosn - blocat să participe la o ședință a board-ului Nissan
scris 11 mar 2019

Carlos Ghosn a încercat să participe la o ședință de Consiliului de Administrație al Nissan, însă tentativa sa a fost respinsă de judecători.

Imediat după eliberarea din arest, Carlos Ghosn a solicitat tribunalului să îi aprobe participarea la o ședință a Consiliului de Administrație a Nissan, deoarece este încă membru simplu al acestei structuri, din care doar Adunarea Generală a Acționarilor îl va putea retrage. Judecătorii au respins însă cererea, motivând că prin această participare ar încălca termenii eliberării, care îi interzic contactul cu persoanele implicate în acuzațiile împotriva sa.

Potrivit presei japoneze, Ghosn a cerut să aibă posibilitatea să explice faptele de care este acuzat de conducerea Nissan. El nu a solicitat să aibă acces fizic în ședința executivilor Nissan, ci să participe prin intermediul unei videoconferințe, însă reprezentanții Nissan s-au opus acestei cereri.

Potrivit Automotive News, Renault a declarat că Alianța Renault Nissan Mitsubishi încearcă să se reorganizeze din punct de vedere al managementului, prin înființarea unui nou board comun, care însă nu va afecta actuala structură la nivel de acțiuni.

Practic, cele două companii olandeze care guvernează Alianța, Renault - Nissan BV și Nissan - Mitsubishi BV vor fi înlocuite de o singură structură, potrivit informațiilor neoficiale.

BMW - cel mai mare exportator de automobile din SUA CITEȘTE ȘI BMW - cel mai mare exportator de automobile din SUA

Se pare că Nissan intenționează să discute propunerea Renault chiar în ședința de marți, în care voia să participe Carlos Ghosn.

Datele preliminare arată că Jean-Dominique Senard va fi președintele noii structuri de conducere a Alianței, unde se vor regăsi și ceilalți doi președinți de la Nissan și Mitsubishi.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi