Problemele legate de emisiile vehiculelor au costat Volkswagen 3,6 miliarde de euro în 2018

Problemele legate de emisiile vehiculelor au costat Volkswagen 3,6 miliarde de euro în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2019

Măsurile luate de Volkswagen pentru autorizarea flotei sale de vehicule conform noilor standarde WLTP au costat producătorul auto german până la 3,6 miliarde de euro în 2018, a declarat o sursă apropiată situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimarea a fost publicată mai întâi de revista Der Spiegel, care a citat surse apropiate situației, scrie News.ro.

Informația a devenit publică după ce președintele consiliului muncitorilor al VW, Bernd Osterloh, a cerut ca producătorul auto să ia mpsuri pentru tragerea la răspundere a directorilor.

Premieră: Uber și Taxify se unesc și scriu Guvernului pentru ordonanța care va schimba regulile taximetriei CITEȘTE ȘI Premieră: Uber și Taxify se unesc și scriu Guvernului pentru ordonanța care va schimba regulile taximetriei

”Nu este posibil ca miliarde de euro să fie irosite și să nu existe consecințe”, a declarat Osterloh publicației Braunschweiger Zeitung.

Pe lângă aceste costuri, peste 400.000 de clienți din Germania participă la o acțiune comună în justiție împotriva Volkswagen, la Curtea Federală de Justiție, în urma scandalului manipulării testelor de poluare ale automobilelor grupului. Curtea va evalua responsabilitatea VW și posibilitatea ca grupul să acorde despăgubiri proprietarilor de mașini.

VW a recunoscut că 11 milioane de vehicule diesel au fost dotate cu softuri care reduceau nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Grupul german a acceptat plata a mai multor miliarde de dolari în Statele Unite către proprietari de mațini, autorități de mediu, state federale și dealeri. VW s-a oferit să răscumpere 500.000 de vehicule poluante în SUA.

Compania nu a ajuns la un acord similar în Europa, unde investitori și clienți solicită sume de ordinul miliardelor de dolari din partea sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
emisii