Indienii de la Varroc renunță la diviziile de faruri din SUA și Europa pentru a se concentra pe producția de electronice, inclusiv în România

Indienii de la Varroc renunță la diviziile de faruri din SUA și Europa pentru a se concentra pe producția de electronice, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2022

Producătorul indian de componente auto Varroc Engineering a ajuns la un acord pentru vânzarea operațiunilor de sisteme de iluminat pentru vehicule pe patru roți din America și Europa, pentru a se concentra pe liniile de produse electronice, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Varroc, cel mai mare furnizor de componente auto din India, controlat de omul de afaceri Tarang Jain, a vândut activitățile de sisteme de iluminat din SUA, Brazilia, Mexic, Polonia, Republica Cehă, Germania, Turcia și Maroc către compania franceză Plastic Omnium, într-o tranzacție de 600 milioane de euro.

Mutarea va permite companiei să se concentreze, la nivel internațional, pe segmentul vehiculelor pe două roți în țări precum China, Italia și Vietnam și pe liniile de produse electronice din Polonia și România. De asemenea, Varroc își păstrează operațiunile de iluminat pentru vehicule pe patru roți din Asia.

ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei

Varroc deține în România companiile Varroc Elba Electronics (subansambluri electronice) și Varroc Lighting Systems România (fosta Electromureș), ultima preluată în 2011, odată cu achiziția fostului proprietar, producătorul italian de sisteme de iluminat pentru motociclete Tri.o.m.

Varroc Elba Electronics a fost înființată la Timișoara în 2018, în parteneriat cu producătorul local de sisteme pentru iluminat Elba Electronics. După cum a relatat Profit.ro, grupul indian și-a majorat la 100% deținerea la compania timișoreană în 2020, într-o tranzacție de 1,05 milioane de euro.

Fondată în 1988 de Tarang Jain, Varroc Engineering produce sisteme de iluminare exterioară, componente din plastic și polimeri, componente electrice și electronice și componente metalice de precizie pentru industria auto, având peste 13.800 de angajați la nivel global și venituri anuale de 1,8 miliarde de dolari.

Tarang Jain a fost creditat de Forbes cu o avere de 1,6 miliarde dolari în 2018, însă a ieșit ulterior din topul miliardarilor lumii realizat de publicația americană.

Acțiunile Varroc sunt tranzacționate pe Bursa Națională de Valori din India și pe bursa din Mumbai din 2018. 

Anterior listării, Tarang Jain controla un pachet de 86% din acțiunile Varroc.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
varroc lighting systems
varroc romania
varroc timisoara
vanzare divizie sisteme iluminat
faruri masini
componente electronice auto
tarang jain