Jaguar derulează cea mai mică rechemare în service din România: o singură mașină XF Sportbrake

Jaguar derulează cea mai mică rechemare în service din România: o singură mașină XF Sportbrake
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2017

Jaguar a demarat cea mai discretă operațiune de recall din România, rechemare în service - așa cum este cunoscută de public, pentru o singură mașină. Este vorba despre Jaguar XF Sportbrake, iar defecțiunea urmărită este la airbaguri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jaguar XF Sportbrake a fost rechemat în service în Marea Britanie și în alte state europene unde a mai fost vândut acest model. În România există un singur proprietar al acestui model. Este vorba despre prima generație a lui XF, caroseria Sportbrake fiind produsă între aprilie 2013 și august 2015.  Potrivit descrierii defecțiunii urmărite, „a fost identificată o problemă conform căreia senzorii de impact lateral au fost cablați incorect la modulul de comandă a sistemului de siguranță (RCM). În cazul unui impact lateral în spate ușilor din față este posibil ca airbag-urile din spate să nu se declanșeze în mod corespunzător.” În Marea Brtianie au fost rechemate aproape 9000 de vehicule pentru remedierea acestei posibile defecțiuni. În România, o singură persoană deține acest model, și ea va fi chemată în service „pentru a reproiecta cablajul la nivelul conectorului RCM.”

Un milion de automobile Mercedes rechemate la service pentru o problemă la airbag CITEȘTE ȘI Un milion de automobile Mercedes rechemate la service pentru o problemă la airbag

După cum descrie problema agenția britanică ce se ocupă cu siguranța vehiculelor, cablajele pentru modulul de control al centurilor (RCM) au fost montate greșit. Cea de pe dreapta a fost montată pe stâlpul din stânga și invers. Din acest motiv, airbagurile laterale spate nu primesc comanda corespunzător, în cazul unui impact, și nu se vor deschide pe partea care trebuie.

Jaguar XF Sportbrake este una dintre mașinile de patrulare ale poliției britanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
xf