Tesla recheamă peste 321.000 de vehicule din Statele Unite, din cauza posibilității ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna

Tesla recheamă peste 321.000 de vehicule din Statele Unite, din cauza posibilității ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2022

Tesla recheamă peste 321.000 de vehicule din Statele Unite din cauza posibilității ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna, a declarat compania într-un comunicat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Știrea urmează unei alte rechemări, anunțată vineri, a aproape 30.000 de mașini Model X din Statele Unite, din cauza unei probleme care ar putea cauza declanșarea incorectă a airbag-ului pasagerului din față, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor companiei cu aproape 3%, la un minim al ultimilor aproape doi ani, scrie News.ro.

În documentele depuse sâmbătă la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a spus că rechemarea legată de lămpile din spate acoperă unele vehicule Model 3 2023 și Model Y 2020-2023.

VIDEO Mii de angajați ai Dacia au ieșit în stradă CITEȘTE ȘI VIDEO Mii de angajați ai Dacia au ieșit în stradă

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema lămpii din spate și a spus că nu are raportări de accidente sau răni legate de rechemare. Compania a spus că rechemarea a urmat plângerilor clienților, de care a luat cunoștință la sfârșitul lunii octombrie, în mare parte de pe piețele străine, care au susținut că lămpile din spate ale vehiculului nu se aprind.

Investigația a constatat că, în cazuri rare, lămpile pot să nu funcționeze, intermitent, din cauza unei anomalii care poate provoca detectări false de defecțiuni în timpul procesului de activare a vehiculului.

Tesla a spus că a primit trei rapoarte de garanție cu privire la această problemă. Compania a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla