Jaguar Land Rover va opri producția o săptămână după Brexit. „Am nevoie de 20 de milioane de piese pe zi.”

Jaguar Land Rover va opri producția o săptămână după Brexit. „Am nevoie de 20 de milioane de piese pe zi.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 sep 2019

Jaguar Land Rover va opri producția la uzinele din Marea Britanie pentru o săptămână, la fel cum o vor face și cei de la BMW, în uzina MINI, și Toyota.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Jaguar  Land Rover, Ralf Speth, a declarat că planurile la care lucrează includ oprirea producției în prima săptămână din luna noiembrie, imediat după posibilul Brexit din 31 octombrie, pentru a reuși să facă față provocărilor ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Nu ne putem gândi la asta, suntem doar obligați să o facem”, a spus Speth, prezent la un eveniment de deschidere a unui centru de creație.

„Am nevoie de 20 de milioane de piese pe zi și asta înseamnă că trebuie să-mi iau angajamente la furnizori, trebuie să am fiecare piesă disponibilă și trebuie să o am exact la timp”, a mai spus șeful JLR.

Decizia va afecta cele trei uzine ale companiei, care au produs anul trecut, împreună, aaproximativ o treime din totalul producției Marii Britanii, plus uzina de motoare din Wolverhampton.

De asemenea, CEO-ul JLR a mai spus că va schimba structura schimburilor la uzina din Halewood, lângă Liverpool, care va conduce la o oprire de producție din cauza provocărilor ciclice generate de industria auto, provocări care au condus la numeroase ajustări ale prognozelor la mai mulți constructori.

Ralf Speth se află la conducerea JLR de aproape zece ani, fiind conștient de poziția sa. „Am pornit în 2010 și toți predecesorii mei au supraviețuit pentru numai doi ani”. „Atât timp cât este fun, este minunat să fii aici”, a mai spus șeful companiei britanice deținute de Tata Motors.

Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați CITEȘTE ȘI Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați

Anunțul JLR de oprire a producției pentru o săptămână depășește termenul anunațt de Toyota, pentru o zi, și de BMW, pentru două zile.

Asociațiile constructorilor de automobile din UE, inclusiv ACEA, au avertizat că fiecare minut de oprire a producției în Marea Britanie va costa industria auto 57.400 de euro, cerând insistent un Brexit cu un acord negociat.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
brexit
oprire productie jaguar
toyota
bmw
mini