Lionel Jaillet, vicepreședinte Dacia: Duster 3 va fi cu siguranță 4x4, suntem obligați să găsim soluții

Lionel Jaillet, vicepreședinte Dacia: Duster 3 va fi cu siguranță 4x4, suntem obligați să găsim soluții
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mai 2023

Dacia Duster va oferi și în generația a treia tracțiune integrală, chiar dacă nu a fost anunțat oficial dacă se menține tehnologia actuală. Lionel Jaillet, vicepreședinte Dacia, a confirmat că s-a găsit soluția pentru ca tracțiunea 4x4 să fie oferită în continuare clienților Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre trăsăturile esențiale ale SUV-ului Dacia Duster este tracțiune integrală, pe care, în România, o caută aproape toți clienții, iar pe restul piețelor pe care este prezent acest model ponderea acestui echipamente este de asemenea peste media pieței. „În România aproximativ 70% din mașinile Duster vândute au 4x4, este un procent foarte mare, iar în restul țărilor procentul depășește 30%, de asemenea foarte mare.

Era normal să căutăm soluții pentru a putea oferi această tehnologie pe care clienții și-o doresc”, a explicat Lional Jaillet, vicepreședinte Dacia și șef performanță produs, prezent la evenimentul de prezentare a noului Spring de 65 CP. El a mai dezvăluit că este posibil ca nu toate motoarele actuale să fie menținute, mai ales în perspectiva adoptării normelor Euro 7.

„Motoarele actuale, din grupul Renault, sunt în regulă pentru a respecta Euro 7, poate hibridul să nu fie și să aibă nevoie de o altă cilindree. Avem de exemplu motoarele 1.2 de la Renault pe care le putem folosi cu succes”, a mai spus vicepreședintele Dacia. El a mai explicat că motorizarea hibrid de pe Jogger are deja un procent de 25% din vânzări, pe piața europeană, confirmând că Duster va primi acest motor încă de la lansare.

Producția de automobile din România, cea mai slabă lună din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România, cea mai slabă lună din ultimii doi ani

În același timp, având în vedere că procedurile de aprobare și implementare a eventualelor norme Euro 7 sunt deja foarte întârziate, nu este nimic clar în privința datei la care vor intra în vigoare, anunțată în mod oficial pentru iulie 2025. Una dintre posibilități este cea în care Renault și Dacia să aibă strategii diferite până la Euro 7 și după acest moment, prin utilizarea de soluții tehnice diferite, care să permită respectarea nivelului de emisii. Acest lucru este posibil și în cazul tracțiunii, despre care au apărut informații care arată că Dacia Duster ar urma să ofere tracțiunea clasică, pe cardan, (mai poluantă) până în momentul în care vor fi adoptate normele Euro 7, iar după aceea să treacă la un sistem e-AWD, cu ajutorul unui motor electric care să acționeze puntea spate.

Lionel Jaillet nu a infirmat această posibilitate, însă a răspuns evaziv, anunțând că detaliile privind noul Duster 3 vor fi oferite la lansarea oficială a acestui model.

Dacia Duster va fi lansat pe piață peste mai puțin de un an, premiera mondială urmând să aibă loc chiar în 2023, la Munchen, în cadrul IAA, sau într-un eveniment online. Startul comenzilor nu va fi dat însă decât la începutul lui 2024, cu primele livrări în prima jumătate a anului viitor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster 3
noul duster
duster 4x4
duster electric