Marca Volkswagen schimbă designerul cu Andreas Mindt, de la Bentley

Marca Volkswagen schimbă designerul cu Andreas Mindt, de la Bentley
scris marţi, 21:00

Conducerea grupului Volkswagen face noi schimbări în structura de management a mărcii principale a grupului, de data aceasta în zona de design. Cunoscutul Joseph Kaban, care a creat conceptul ID.Life, va fi înlocuit.

Joseph Kaban, care s-a făcut remarcat la Skoda, după ce a lucrat la VW, Audi, și BMW, dar a ajuns să conducă echipa de design a mărcii de lux Rolls Royce, va părăsi postul de designer-șef al mărcii Volkswagen, pentru care fusese recrutat de Herbert Diess în 2020. Decizia nu a fost anunțată oficial, dar a fost dezvăluită de presa din Germania, care citează surse din interiorul companiei. Motivul plecării este necunoscut, însă ea vine la scurt timp după ce Michael Maurer, designer Porsche, a preluat conducerea peste designerii din grup, înlocuindu-l pe Klaus Zyciora (Bischoff).

În locul lui Kaban urmează să fie numit, de la 1 februarie, Andreas Mindt, cel care a fost responsabil de aspectul mașinilor Bentley până acum. Marca de lux britanică, deținută de grupul VW, va avea un designer-șef nou, Tobias Suhlmann, care era responsabil cu designul exterior la Bentley, fiind adus de la Bugatti. Anterior a lucrat la Aston Martin și McLaren. Mindt are în portofoliu mașini importante, în special cele ale mărcii Audi, pentru care a lucrat șase ani. SUV-ul Q8 și familia de modele electrice sunt doar câteva dintre mașinile care îi poartă semnătura.

ACTUALIZARE: VW a anunțat între timp numirea oficială a lui Andreas Mindt în funcția de designer șef al mărcii VW. Joseph Kaban a fost numit Creative Art Director al VW, primind ca atribuții "dezvoltarea de soluții de mobilitate pentru viitor".

Salonul auto din Munchen, din acest an, confirmat oficial. Dacia și-ar putea prezenta la salon Duster 3 CITEȘTE ȘI Salonul auto din Munchen, din acest an, confirmat oficial. Dacia și-ar putea prezenta la salon Duster 3

Plecarea lui Joseph Kaban are legătură cu nemulțumirile din ultima perioadă ale noului șef al mărcii VW, Thomas Schafer, care a cerut modificarea proiectului ID.Life, creat chiar de Kaban, dar și a modelului Trinity, care nu va mai fi sedan, ci SUV. Potrivit informațiilor neoficiale, compania intenționează să-l păstreze pe Kaban, dar încă nu a fost găsită o poziție pe care să i-o ofere. Joseph Kaban are un istoric controversat al relațiilor cu angajatorii.

De la Rolls Royce a plecat după numai șase luni de la semnarea contractului. Printre mașinile desenate de el se numără și celebra Bugatti Veyron, dar și actualele SUV-uri Skoda, Karoq și Kodiaq. 

viewscnt
Afla mai multe despre
designer vw
designer porsche
designer bentley
andreas mindt
joseph kaban