Marca Volkswagen schimbă designerul cu Andreas Mindt, de la Bentley

Marca Volkswagen schimbă designerul cu Andreas Mindt, de la Bentley
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2023

Conducerea grupului Volkswagen face noi schimbări în structura de management a mărcii principale a grupului, de data aceasta în zona de design. Cunoscutul Joseph Kaban, care a creat conceptul ID.Life, va fi înlocuit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Joseph Kaban, care s-a făcut remarcat la Skoda, după ce a lucrat la VW, Audi, și BMW, dar a ajuns să conducă echipa de design a mărcii de lux Rolls Royce, va părăsi postul de designer-șef al mărcii Volkswagen, pentru care fusese recrutat de Herbert Diess în 2020. Decizia nu a fost anunțată oficial, dar a fost dezvăluită de presa din Germania, care citează surse din interiorul companiei. Motivul plecării este necunoscut, însă ea vine la scurt timp după ce Michael Maurer, designer Porsche, a preluat conducerea peste designerii din grup, înlocuindu-l pe Klaus Zyciora (Bischoff).

În locul lui Kaban urmează să fie numit, de la 1 februarie, Andreas Mindt, cel care a fost responsabil de aspectul mașinilor Bentley până acum. Marca de lux britanică, deținută de grupul VW, va avea un designer-șef nou, Tobias Suhlmann, care era responsabil cu designul exterior la Bentley, fiind adus de la Bugatti. Anterior a lucrat la Aston Martin și McLaren. Mindt are în portofoliu mașini importante, în special cele ale mărcii Audi, pentru care a lucrat șase ani. SUV-ul Q8 și familia de modele electrice sunt doar câteva dintre mașinile care îi poartă semnătura.

ACTUALIZARE: VW a anunțat între timp numirea oficială a lui Andreas Mindt în funcția de designer șef al mărcii VW. Joseph Kaban a fost numit Creative Art Director al VW, primind ca atribuții "dezvoltarea de soluții de mobilitate pentru viitor".

Salonul auto din Munchen, din acest an, confirmat oficial. Dacia și-ar putea prezenta la salon Duster 3 CITEȘTE ȘI Salonul auto din Munchen, din acest an, confirmat oficial. Dacia și-ar putea prezenta la salon Duster 3

Plecarea lui Joseph Kaban are legătură cu nemulțumirile din ultima perioadă ale noului șef al mărcii VW, Thomas Schafer, care a cerut modificarea proiectului ID.Life, creat chiar de Kaban, dar și a modelului Trinity, care nu va mai fi sedan, ci SUV. Potrivit informațiilor neoficiale, compania intenționează să-l păstreze pe Kaban, dar încă nu a fost găsită o poziție pe care să i-o ofere. Joseph Kaban are un istoric controversat al relațiilor cu angajatorii.

De la Rolls Royce a plecat după numai șase luni de la semnarea contractului. Printre mașinile desenate de el se numără și celebra Bugatti Veyron, dar și actualele SUV-uri Skoda, Karoq și Kodiaq. 

viewscnt
Afla mai multe despre
designer vw
designer porsche
designer bentley
andreas mindt
joseph kaban