Martin Winterkorn, fostul CEO al VW Group, și ministrul german al transporturilor, chemați ca martori într-un proces legat de Dieselgate

Martin Winterkorn, fostul CEO al VW Group, și ministrul german al transporturilor, chemați ca martori într-un proces legat de Dieselgate
scris 8 iun 2018

Fostul CEO al Volkswagen Group, Martin Winterkorn, a fost chemat în instanță ca martor într-un proces în care constructorul german de automobile a fost dat în judecată de unii acționari pentru despăgubiri. Alte nume grele, precum șeful Audi și ministrul Transporturilor au fost citate de judecător.

Martin Winterkorn va depune mărturie, alături de alți angajați și foști angajați ai companiei Volkswagen AG, într-un proces civil, în care compania a fost dată în judecată și i s-au solicitat depsăgubiri ca urmare a scandalului testelor de emisii, în care VW a recunoscut că motoarele unora dintre mașini au fost manipulate pentru a trece testele, potrivit publicației germane Bild.

Procesul datează de mai mult timp, iar acum judecătorul a chemat să depună mărturie pe mai mulți executivi care la momentul scandalului erau responsabili de administrarea companiei și aveau obligația să știe despre dispozitivele de manipulare. În acest proces au mai fost chemați la bară și actualul șef al Audi, Rupert Stadler, dar și CEO-ul Bosch, Volkmar Denner. Publicația germană susține că inclusiv ministrul Transporturilor din Germania va fi chemat să dea declarații în fața judecătorului.

România, exemplu negativ privind penetrarea vehiculelor electrice, în războiul industriei auto cu Comisia Europeană CITEȘTE ȘI România, exemplu negativ privind penetrarea vehiculelor electrice, în războiul industriei auto cu Comisia Europeană

Inginerul condamnat pentru că a stat la baza dispozitivelor de manipulare și șeful de dezvoltare din VW se află și ei pe lista celor care au primit citații.

Procesul a fost inițiați de acționari care solicită despăgubiri deoarece nu au fost informați despre declanșarea scandalului și implicațiile legale ale acuzațiilor, care s-au dovedit a fi reale, în SUA. Compania nu recunoaște că nu a informat la timp acționarii, chiar dacă și-a recunoscut vina în fața autorităților americane.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw
martin winterkorn
dieselgate