Mașina zburătoare Terrafugia Transition va fi lansată în 2019

Mașina zburătoare Terrafugia Transition va fi lansată în 2019
scris 20 iul 2018

Terrafugia Transition ar putea fi prima mașină zburătoare cu disponibilitate comercială, după ce producătorul a anunțat că aceasta va intra la vânzare de anul viitor.

Deși este caracterizat ca fiind o mașină zburătoare, modelul Transition este văzut de cei de la Terrafugia mai mult ca un avion mai comod de folosit, decât ca o mașină care aterizează și decolează de pe șosele, scrie News.ro.

Terrafugia Transition are o propulsie hibridă care folosește atât un motor clasic pe benzină, cât și o baterie. Aceasta dispune și de un așa-numit mod boost, care oferă o putere mai mare pe o perioadă limitată de timp.

Volvo mută producția lui XC60 pentru SUA, din China în Europa, din cauza războiului tarifelor. Compania are noi rezultate record CITEȘTE ȘI Volvo mută producția lui XC60 pentru SUA, din China în Europa, din cauza războiului tarifelor. Compania are noi rezultate record

Partenerii Dynon și BRS sunt cei care au livrat componentele de avionică și sistemul de parașutare pentru cazurile de urgență. Pentru securitate sporită, pasagerii vor folosi centuri de siguranță și vor fi protejați de airbag-uri.

Conform producătorului, vehiculul zburător oferă o autonomie de peste 600 de kilometri și poate atinge viteze de 160 de kilometri pe oră.

Producătorul nu a anunțat prețul de achiziție pentru vehiculul a cărui pilotare necesită licența de pilot.

Terrafugia Transition este în lucru de mai bine de 10 ani, în 2009 fiind lansat primul prototip. De atunci, ritmul de dezvoltare a fost unul lent până anul trecut, când compania a fost achiziționată de Geely, care deține și Volvo.

Terrafugia nu este singura companie care crede în viitorul mașinilor zburătoare. Alături de greii industriei aviatice, Airbus și Boeing, Uber și co-fondatorul Google Larry Page mai investesc în astfel de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
terrafugia transition