Mercedes-Benz vrea să ia fața lui Audi e-tron. SUV-ul electric EQC va fi prezentat în septembrie, cu câteva zile înaintea modelului e-tron

Mercedes-Benz vrea să ia fața lui Audi e-tron. SUV-ul electric EQC va fi prezentat în septembrie, cu câteva zile înaintea modelului e-tron
scris 31 iul 2018

Mercedes-Benz vrea să profite de amânarea debutului SUV-ului electric Audi e-tron și să fie primul astfel de model european. Informațiile confirmate de unii reprezentanți ai companiei arată că pe 4 septembrie, la Stockholm, unde are loc Convenția organizată de Daimler și partenerii săi de la SXSW, va fi prezentat și SUV-ul electric EQC.

Inițial, Audi e-tron ar fi trebuit să apară în fața publicului din Europa pe 30 august, în cadrul Audi Summit, în Bruxelles. Evenimentele neașteptate care l-au avut în centru pe fostul CEO, Rupert Stadler, ajuns în arest, au determinat anularea evenimentului de lansare, reprezentanții companiei anunțând că CEO-ul itnerimar, Bram Schot a decis ca debutul primului SUV electric al companiei, o premieră pentru toți constructorii auto din Europa, să aibă loc în SUA, pe 17 septembrie, în cadrul unui eveniment derulat în San Francisco.

Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare CITEȘTE ȘI Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare

La rândul său, Mercedes-Benz EQC, primul vehicul complet electric și, evident, primul SUV electric al mărcii, urmează să fie lansat pe piață abia în 2019. Apariția sa la Stockholm, luna viitoare, schimbă însă situația și face din EQB primul SUV electric european, chiar dacă e-tron va rămâne primul care va putea fi cumpărat, chiar din această toamnă.

Cele două modele, Audi e-tron și Mercedes-Benz EQB sunt doi rivali puternici pentru celebrul deja Tesla Model X, un SUV propulsat de baterii și care  a început să înregistreze scăderi în ultimele luni, pe piețele europene.

Mercedes EQC va avea o autonomie mai mică, după cum arată primele informații publicate de companie, circa 350 km, în timp ce Audi a anunțat o autonomie de până la 500 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
eqc
suv
masini electrice
audi
e-tron