Nicușor Dan anunță unde va amplasa zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Nicușor Dan anunță unde va amplasa zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că, în urma regulamentului aprobat de către Consiliul General al Municipiului București, vor fi amplasate în mai multe zone ale orașului 40 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Edilul general a mai atras atenția că este interzisă parcarea sau staționarea pe aceste locuri, amenzile fiind între 500 și 1.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Venim în sprijinul utilizatorilor de mașini electrice și al investitorilor și amplasăm 40 de stații de încărcare, pe baza regulamentului aprobat în ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moși, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiție, Șoseaua Nordului”, a transmis Nicușor Dan.

VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute

Edilul general a mai spus că acest regulament stabilește că lucrările pentru amplasarea stațiilor poti fi executateâ fără autorizație de construire, doar în baza unui aviz, dacă nu afectează traficul.

„Regulamentul mai stabilește și locurile unde nu pot să fie stații de încărcare, de exemplu spațiile verzi sau locurile de joacă, și amenzile”, a adăugat Dan.

De asemenea, acesta a mai anunțat că parcarea sau staționarea pe aceste locuri va fi interzisă și amenzile pentru mașinile care ocupă ilegal aceste locuri vor fi între 500 și 1.000 lei.

VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

„Totodată, parcarea sau staționarea pe aceste locuri va fi interzisă. Amenda pentru mașinile care ocupă ilegal aceste locuri va fi cuprinsă între 500 și 1.000 de lei (pentru persoane fizice). Stațiile de încărcare vor fi marcate cu un semn specific, care va fi desenat atât pe asfalt, cât și pe un panou de informare. Compania Energetica Servicii va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni”, a conchis Nicușor Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor
masini