Nissan ar putea plăti în Japonia o amendă de 22 de milioane de dolari din cauza raportărilor false

Nissan ar putea plăti în Japonia o amendă de 22 de milioane de dolari din cauza raportărilor false
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2019

Comisia pentru Supravegherea Burselor și Instrumentelor Financiare din Japonia (SESC) va recomanda probabil curând ca Autoritatea de Reglementare Financiară să amendeze Nissan cu aproximativ 2,4 miliarde de yeni (22 milioane de dolari) pentru raportări false în declarațiile sale financiare, a anunțat duminică postul public de televiziune NHK, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În noiembrie 2018, Carlos Ghosn, pe atunci director general al Nissan, a fost arestat în Japonia, fiind acuzat de încălcarea legislației financiare și abuz de încredere. Ulterior, procurorii niponi au formulat noi acuzații de nereguli financiare împotriva Nissan, a lui Carlos Ghosn și a omului său de încredere, Greg Kelly, legate de modul de raportare a pachetului salarial al lui Ghosn în anii financiari 2016, 2017 și 2018, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Percheziții DNA la locuințele parlamentarilor PSD Dorel Căprar și Florin Tripa, la sediul PSD Arad și la DRDP Timișoara CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Percheziții DNA la locuințele parlamentarilor PSD Dorel Căprar și Florin Tripa, la sediul PSD Arad și la DRDP Timișoara

Recent, Reuters a anunțat, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că Nissan ar putea fi amendată cu până la patru miliarde de yeni, dar ar putea obține o reducere a amenzii, la 2,4 miliarde de yeni, dacă producătorul auto nipon depune documentația la SESC înainte de începerea investigației oficiale.

În septembrie s-a anunțat în Statele Unite că Nissan și Carlos Ghosn vor plăti împreună 16 milioane de dolari pentru ca Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare din SUA (SEC) să renunțe la acuzațiile de fraudă.

SEC susține că Nissan și Carlos Ghosn nu au adus la cunoștință compensația de peste 140 de milioane de dolari pe care fostul președinte al companiei auto trebuia să o primească la pensionare.

Amenda pentru Nissan este de 15 milioane de dolari, iar cea pentru Ghosn este de un milion de dolari, se arată într-un comunicat al Autorității de Supraveghere a Piețelor Financiare din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
amenda
japonia