Nissan înființează o companie de robotaxi

Nissan înființează o companie de robotaxi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 nov 2022

Divizia de investiții a Nissan a anunțat înființarea unei noi companii în China, numită Nissan Mobility Service Co., dedicată serviciilor de mobilitate, în dorința de a-și extinde afacerile din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Nissan Mobility Service este o companie care va avea ca obiect de activitate serviciile de mobilitate, în special servicii de robotaxi, sediul său fiind orașul Suzhou. Potrivit Nissan, noua companie va colabora cu operatorul public din Suzhou High Speed Rail, care susține inițiativele de transport inteligent.

Angajații Dacia ies pe stradă CITEȘTE ȘI Angajații Dacia ies pe stradă

„Prezentarea viitoarelor tehnologii, soluții de mobilitate și produse care îmbogățesc viața clienților din China reprezintă o parte importantă a strategiei pe termen lung a Nissan în China”, a declarat Shohei Yamazaki, vicepreședinte senior Nissan Motor Co., Ltd. și președinte NCIC. „Noua companie reprezintă o altă piatră de hotar a celor aproape 50 de ani de dezvoltare a Nissan în China și un nou angajament față de piață.”

Nissan este unul dintre primii constructori auto care pornesc o afacere dedicată serviciilor de robotaxi în China, după ce compania niponă s-a numărat printre primii producători străini care au deschis afaceri în această țară, în urmă cu foarte mulți ani, în 1973.

FOTO REPORTAJ Am intrat în Ford Otosan Kocaeli, locul de unde va fi controlată și coordonată fabrica Ford din Craiova CITEȘTE ȘI FOTO REPORTAJ Am intrat în Ford Otosan Kocaeli, locul de unde va fi controlată și coordonată fabrica Ford din Craiova

Activitățile de mobilitate vor fi susținute de compania WeRide, care dezvoltă de mai mulți ani tehnologii de conducere autonomă de Nivel 4 și care activează de mai mulți ani în regiunea Guangzhou.

„WeRide va participa pe scară largă și va sprijini pe deplin cercetarea și dezvoltarea, testarea și operarea flotei de robotaxi Nissan Mobility Service, în special în tehnologiile de conducere autonomă. WeRide pune întotdeauna siguranța drept prioritatea noastră principală și va colabora cu Nissan pentru a oferi locuitorilor din Suzhou experiențe de mobilitate autonome mai sigure, mai eficiente și mai confortabile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cu tehnologii inovatoare”, a declarat Li Zhang, COO WeRide.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
robotaxi
weride
conducere autonoma nivel 4