Nissan Juke a întârziat lansarea cu un an, dar va sosi cu motorizări hibrid

Nissan Juke a întârziat lansarea cu un an, dar va sosi cu motorizări hibrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iul 2019

Nissan va lansa noua generație Juke, cu o întârziere de aproximativ un an, dar îi va oferi propulsie electrificată și o nouă platformă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Nissan anunțase inițial lansarea lui Juke pentru toamna lui 2018, și-așa cu întârziere, dacă luăm în calcul lansarea mașinii în 2010, însă lucrurile nu au mai stat așa cum își propuseseră șefii companiei. Acum, micul SUV, care a dat startul, în urmă cu un deceniu, la vânzările de crossovere de clasă B, pare că este pregătit de lansare, în toamna acestui an. Teaser-ul oferit de cei de la Nissan pentru a anunța în sfârșit lansarea anticipează un eveniment al mărcii pe 3 septembrie, dar dincolo de aceste date, stau specficiațiile viitorului model.

În primul rând, noul Juke va primi, pentru că a așteptat mai mult, noua platformă CMF-B a Alianței, cea pe care au fost dezvoltate noul Clio și noul Captur, care se va regăsi și pe viitoarele Logan și Sandero. În plus, o dată cu platforma, Juke va primi motorizări electrificate, hibrid plug-in dar și tehnologia E-power, care a fost utilizată deja de Nissan pe noua generație Note, în Japonia. De altfel, Nissan anunțase deja anterior că va aduce E-power în Japonia, dar nu precizase pe ce model.

Nissan a anunțat deja că Juke va fi produs tot în Marea Britanie, în uzina din Sunderland, cea din care a fost eliminat modelul X-Trail, cu argumentul eficiewntizării costurilor, inclusiv din perspectiva Brexit. În aceeași uzină mai este produs și Qashqai, care va rămâne și el pe liniile de fabricație și după schimbarea generațiilor.

Skoda, declin al vânzărilor în primul semestru, din cauza dificultăților din China CITEȘTE ȘI Skoda, declin al vânzărilor în primul semestru, din cauza dificultăților din China

Nissan Juke a fost unul din pionierii clasei B a SUV-urilor, în Europa, fiind cel mai vândut astfel de automobil până în 2013, când a fost depășit de modele europene precum Renault Captur sau Peugeot 2008, dar și de Dacia Duster, care are dimensiuni mai generoase și un preț accesibil. Juke ajunsese anul trecut pe locul 13 în segmentul B-SUV, din cauză că nu a fost înlocuit cu o nouă generație. La începutul lui 2018, pentru că știa că nu va aduce încă o generație complet nouă, Nissan a introdus unele îmbunătățiri, în special estetice, pe Juke.

Debutul din această toamnă pentru noul Juke nu va fi la Salonul Auto din Frankfurt, deoarece constructorul japonez a decis să nu participe, din cauza costurilor. În schimb, îi va organiza lui Juke un eveniment separat, pe 3 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan juke
lansare juke
suvuri mici
noul juke