Noul aeroport internațional din Berlin se va deschide pe 31 octombrie 2020, cu nouă ani de întârziere

Noul aeroport internațional din Berlin se va deschide pe 31 octombrie 2020, cu nouă ani de întârziere
scris 29 sep 2020

Noul aeroport internațional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport - BER) va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai târziu și costuri mult superioare estimărilor inițiale, a anunțat marți directorul general al acestui proiect, Engelbert Luetke Daldrup, informează AFP.

"La data de 31 octombrie 2020, se va deschide BER. Capitala Germaniei va dispune, în sfârșit, de un aeroport care să răspundă standardelor internaționale", a afirmat președintele societății care deține aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, într-o conferință de presă.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

Terminalul 1 al acestui aeroport amplasat în zona de sud a Berlinului se va deschide la această dată cu aterizarea primelor avioane aparținând companiilor Lufthansa și EasyJet. Tot atunci vor fi deschise și o serie de magazine, precum și un birou de turism, scrie Agerpres.

De asemenea, actualul aeroport Schonefeld, amplasat și el în sudul capitalei Germaniei, ar urma să devină în timp Terminalul 5 al aeroportului BER, iar alte terminale nu se vor deschide decât abia anul următor ca urmare a nivelului redus de activitate provocat de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
berlin brandenburg airport
aeroport