Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%

 Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2020

Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi în această vară a scăzut cu 43%, iar cel al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47%, transmite IGPR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”În perioada iunie – august 2020, polițiștii de la autostrăzi au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfășurate zilnic activități în scopul depistării celor care pun în pericol siguranța circulației prin încălcarea normelor legale. Astfel, celor ce nu au respectat legislația, le-au fost aplicate 15.669 de sancțiuni contravenționale, iar, ca măsuri complementare, au reținut 1.154 de permise de conducere”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

De la iPhone, în piața automobilelor electrice CITEȘTE ȘI De la iPhone, în piața automobilelor electrice

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenționale, în fiecare caz, fiind reținut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, scrie News.ro.

Pentru conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, au fost constatate 30 de infracțiuni, fiind constatate și 36 de fapte de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influența băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

”În urma acestor activități, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut”, precizează Poliția Română.

viewscnt
Afla mai multe despre
accidente rutiere
igpr