Daimler raportează rezultate peste estimări

Daimler raportează rezultate peste estimări
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2020

Daimler AG a raportat joi rezultate trimestriale peste estimări, datorită redresării mai rapide a pieței auto, iar grupul german se așteaptă ca evoluția pozitivă să continue și în ultimele trei luni din 2020, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul înainte de dobânzi și taxe a ajuns la 3,07 miliarde de euro (3,59 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2020, depășind estimările analiștilor, de 2,14 miliarde de euro. Rezultatele financiare complete pentru trimestrul trei din 2020 vor fi publicate în data de 23 octombrie, scrie Agerpres.

Accesul călătorilor în stațiile de metrou va fi limitat CITEȘTE ȘI Accesul călătorilor în stațiile de metrou va fi limitat

Pandemia de coronavirus a dus la un declin al vânzărilor auto pe plan global, provocând Daimler pierderi operaționale în primele două trimestre din 2020. Pentru a reduce pierderile, Mercedes-Benz nu va mai construi sedanuri în SUA pentru a se concentra pe SUV-uri, care sunt mai profitabile.

De asemenea, Daimler AG a anunțat luna aceasta că va reduce costurile fixe, cheltuielile de investiții, cercetare și dezvoltare cu peste 20% până în 2025, față de nivelul din 2019, ca parte a strategiei de a repoziționa Mercedes-Benz ca brand de lux.

Obiectivul companiei este de a înregistra o rentabilitate a vânzărilor de peste 10% prin dublarea vânzărilor brandului Maybach și prin majorarea livrărilor la modelele AMG și G-Wagon, derivate din brandul Mercedes, a informat Daimler.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
maybach