Numărul celor care călătoresc cu metroul a scăzut

Numărul celor care călătoresc cu metroul a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că numărul celor care călătoresc cu metroul s-a redus foarte mult în pandemie, de la 600.000 – 700.000 zilnic, la 300.000 în prezent. ”Să dea Dumnezeu să avem suficienți călători”, a afirmat ministrul, referindu-se la Magistrala M 5, inaugurată marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lucian Bode a vorbit, marți seară, la TVR, despre Magistrala M 5 de metrou care a fost inaugurată marți.

Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans CITEȘTE ȘI Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans

”Capacitatea proiectată de a fi transportați călători pe cei 7 km pe această magistrală este de 50.000 călători pe oră, pe sens. Așadar, să dea Dumnezeu să avem suficienți călători, pentru că înainte de pandemie aveam 600.000 - 700.000 călători pe zi, călători cu metroul în București. Acum avem în jur de 300.000. S-a redus foarte mult în pandemie”, a afirmat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, timpul mediu de așteptare este de 6 minute.

”Practic, circulă 60 de trenuri în fiecare zi, odată cu intrarea celor 6 trenuri pe Magistrala M5, vor circula în fiecare zi 60 de trenuri. Timpii de așteptare sunt undeva la șase minute”, a mai airmat Bode.

Ministrul Transporturilor a vorbit și despre cumpărarea a 13 trenuri noi.

”Dorim să achiziționăm 13 trenuri noi, special pentru acest proiect. Din  păcate, suntem la Curtea de Apel cu o contestație și așteptăm rezultatul contestației și vom avea 13 trenuri noi, achiziționate pentru acest proiect”, a mai afirmat Bode.

Magistrala M 5 de metrou a fost inaugurată, marți, în prezența președintelui Klaus IOhannis, a premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor.

Linia de metrou s-a deschis deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
calatori
pandemie